Sztálin és a nyugat politikai játszmái
-20%
A neves történész, Laurence Rees rabul ejtő, új formában dolgozza fel a második világháború történetét, kezdve a titkos háttéralkuktól, amelyek lehetővé tették kirobbanását, egész a sorsfordító döntésekig, amelyek meghatározták menetét. A "Zárt ajtók mögött" megváltoztatja mindazt, amit a második világháborúról eddig gondoltunk.
Rees azon iratok alapján, amelyek csupán a keleti levéltárak megnyitása óta kutathatók, újraértékeli azokat a kulcsfontosságú döntéseket, amelyeket a háború során Sztálin, Churchill és Roosevelt hozott. S miközben leleplezi Sztálin nácikkal fenntartott titkos kapcsolatát, egyszerre megsemmisítő és meglepő képet fest a szovjet diktátorról.
A könyv gerincét a korszak tanúinak visszaemlékezései, a velük készült interjúk adják. Egykori szovjet titkosrendőrök beszélnek -most első ízben- elnyomó munkájukról, szövetséges tengerészek beszélnek az északi konvojok védelméről, a Vörös Hadsereg veteránjai idézik fel, hogyan vívtak közelharcot a németekkel a keleti fronton. Ily módon egyszerre ismerhetjük meg a korszak sorsdöntő politikai eseményeit -betekintést nyerhetünk a teheráni, jaltai és potsdami konferenciák kulisszatitkaiba-, és hallhatjuk maguktól az érintettektől, milyen következményekkel jártak a nagypolitikai döntések.
Ár: 2 959 Ft    
Megtakarítás: 740 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

710 g

Méret:

160 x 236 x 34

Oldal:

392 oldal

Kötésmód:

ragasztott kötött védőborítóva

ISBN:

9632974002

Kategória:

Történelem

Eredeti cím:

Zárt ajtók mögött

Eredeti ár:

3 699 Ft (megtakarítás: 740 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek