-20%
Majoros Sándor prózaírói munkásságában hűségesen követi első kötetének visszhangra váró kísérleti megközelítéseit. A kötet két kisregénye kiválóan illeszkedik ebbe a vonulatba.
Az Életünk tere a mindennapi kapcsolatrendszereink tabudöngetően megdöbbentő revíziója. Meddig mehet el egy anya a gyerekeivel való kapcsolatban? Felelősek vagyunk-e a családi viszonyaink alakításáért? Tudjuk-e értelmezni azokat az élethelyzeteket, amelyekhez csak a magunk optikáján keresztül építjük fel az előfeltevéseinket?
A Tranzitszálló névtelen turistájának egy ilyen semmiből jött, rémálomszerű, tökéletes elszigeteltségben kell megtalálnia a kommunikáció és azon keresztül a beilleszkedés lehetőségét. Mihez kezdenénk egy olyan országban, amelyről azt sem tudjuk, mi a neve, és hogy az ott lakók milyen nyelvet beszélnek? Az igazán izgalmas kérdés mindkét kisregényben az, hogy az ember a túlélés érdekében meddig hajlandó elmenni, és mit vállal fel az idegen világból vagy az eddig eltitkolt önmagából.
Az írói szándék szerint a Tranzitszálló akár a globalizáció paródiája lehetne, mert a főhőst körülvevő idegen környezetben megvan minden, ami a világon bárhol, mégsem működik semmi, mert elszakadtak körülöttük azok a szálak, amelyek ezt az egészet összekötik. De ugyanígy szertefoszlottak azok a hagyományosan vett szülő-gyerek kapcsolatok is, melyek szomorú pokoljárását az Életünk tere ábrázolja. A "Minden Egész eltörött" éjszakai kocsiútjának emlékére a XXI. század elején egy igazán izgalmas prózai kísérlet vár visszhangra.
Ár: 1 260 Ft    
Megtakarítás: 315 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

200 g

Méret:

123 x 183 x 12

Oldal:

200 oldal

Kötésmód:

ragasztott kartonált

ISBN:

9639961050

Kategória:

Irodalom

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Tranzitszálló

Eredeti ár:

1 575 Ft (megtakarítás: 315 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek