-0%
Augusztus 15. Párizsban. A francia főváros fulladozik a hőségben. Az Hotel-Dieu kórház ügyeletes pszichiáternője, Mathilde is a legszívesebben a tengerhez s kedveséhez menekülne a hőség és magánéleti gondjai elől. De csak addig, míg egy különös beteget nem vesznek fel a kórházba. A férfi arcát gézmaszk fedi, amit sem kérésre, sem fenyegetésre nem hajlandó levenni. Ám a szívét kiönti a fiatal doktornőnek, és a felettébb különös, kísérteties történet, amit elmesél, egy csapásra megváltoztatja Mathilde életét is.
Így kezdődik a hazájában ismert és elismert francia író, Pascal Bruckner nyugtalanító, borzongató regénye. A történet narrátora, Benjamin és menyasszonya, Héléne egy téli este, a sítúrájukról hazatérőben hóviharba kerülnek magasan fenn a hegyekben, a svájci-francia határon. Autójuk elromlik, ők eltévednek. Hosszú, kétségbeesett bolyongás után egy magányosan álló udvarházban találnak menedéket. A ház lakói szívesen fogadják őket, ám másnapra kelve a vendéglátók mintegy varázsütésre megváltoznak és a kezdetben oly barátságosnak tetsző menedék lassan-lassan börtönné változik a két fiatal számára. Egyre inkább úgy érzik, a farm valóságos kísértetház, ahonnan soha többé nem szabadulhatnak. Milyen titkot rejtenek a ház alatti tágas pincék? Kik valójában vendéglátóik: a környéken köztiszteletben álló polgárok vagy fiatal lányokat elrabló és bebörtönző perverz gonosztevők? Vajon bűn-e a szépség és büntetést érdemel-e megtestesítője, csak azért, mert önnön tökéletlenségünkre emlékeztet minket? Vajon élnek-e közöttünk hiteles, valódi személyiségek, vagy mindenki álarcot visel? Vajon mit kell tennünk, hogy kitörjünk a középszerűségből? Hogyan segíthetünk magunkon, ha névtelen, arctalan senkinek-semminek érezzük magunkat?
Ezekre a kérdésekre keresi a választ Bruckner szertelen, mozgalmas, barokkosan zsúfolt, az emberi személyiséget, annak lehetséges torzulásait analizáló, sejtelmes, már-már misztikus regényében, ebben a modern Kékszakáll-történetben. (17/5)
Ár: 500 Ft    
Megtakarítás: 0 Ft, azaz 0 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

300 g

Méret:

115 x 190 x 18

Oldal:

312 oldal

Kötésmód:

cérnafűzött kötött, védőborító

ISBN:

9630765284

Kategória:

Thriller

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Szépségrablók

Eredeti ár:

500 Ft (megtakarítás: 0 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek