-20%
Három utazó az észak-itáliai tavak gyönyörű vidékén, három különböző időben. Egyikük Henri Beyle, írói nevén Stendhal, aki 1813-ban, betegségét követően elégikus hangulatban időzik a tavaknál, ahol megfogalmazódik benne a szerelem elmélete. A másik a szorongástól gyötört dr. K., azaz Franz Kafka, aki 1913-ban kúrára utazik a rivai Vízgyógyintézetbe, ahol igen közel kerülnek egymáshoz egy genovai fiatal lánnyal. A harmadik az Angliában élő elbeszélő, aki 1980-ban környezetváltozással igyekszik orvosolni egyre rosszabb idegállapotát és Bécsből Velencén át Veronáig jut el, de ott valami veszedelmes bűnténybe keveredvén menekülőre fogja. 1987-ben azonban végigjárja Kafka útját, s lezárásképpen hazalátogat gyermekkorának színhelyére, a réges-rég nem látott dél-németországi Wertachba.
Az emlékekben gazdag európai kultúrtájon játszódó négy történet időn és téren túl minduntalan összecseng, át meg átszövik a véletlenszerű, hol örömteli, hol vészjósló egybeesések. A jelen résein át szédületérzést keltő szakadékok mélye tárul fel, az elmúlt valóság. A helyszíneken és a melankólián kívül még valami közös a négy történetben: mindegyikben feltűnik Gracchus, a vadász rejtélyes alakja…
A fényképekkel dokumentált, hiteles és kitalált életrajzi részleteket mesterien ötvöző könyv sokféle műfajt rejt magában: lebilincselő krimit, szemléletes útleírást, filozofikus elbeszélést, lírai emlékezést. S hogy végül is miről szól? Sebald állítása szerint nem másról, mint a szerelemről.
A Szédület. Érzés német eredetije 1990-ben látott napvilágot. W. G. Sebald első szépprózai műve, az összes közül a legszemélyesebb.
Ár: 2 400 Ft    
Megtakarítás: 600 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

340 g

Méret:

130 x 189 x 19

Oldal:

232 oldal

Kötésmód:

ragasztott kötött védőborítóva

ISBN:

9630789097

Kategória:

Irodalom

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Szédület. Érzés.

Eredeti ár:

3 000 Ft (megtakarítás: 600 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek