-20%
Zsindely Ferenc neve elsősorban, mint politikus ismert a második világháború előtti évtizedből. Azonban, akik ismerik Kittenberger Kálmán Afrika-vadász közel harminc évig szerkesztett vadászlapját, a Nimródot, azok tudják, hogy a neves főszerkesztő sok kiváló vadászírót fedezett fel. Nemcsak Fekete István írásai jelentek meg először a színvonalas vadászlapban, hanem Zsindely Ferencé is. Nem publikált sokat, mert politikai elfoglaltsága erre kevés időt adott.
Első könyve 1932-ben jelent meg, Isten szabad ege alatt címmel. A kötet alcíme: Elbeszélések vadakról, vadászatról, vadászemberekről. A 29 elbeszélést tartalmazó vaskos kötetet öccse, Zsindely Endre fotói díszítik.
1938-ban megjelenik második, egyben utolsó kötete, Dunárul fúj a szél... címmel. A kötet szívonalát szintén testvéröccse képei emelik.
1947-ben egyik írásánál az a megjegyzés olvasható, hogy részlet a szerző kiadatlan, új könyvéből, de a kézirat elkallódott. Utolsó írása a vadászlapban 1948 márciusában jelent meg, mert magát a lapot is megszüntették ebben az évben.
Politikai pályafutása Magyarország német megszállásával véget ért 1944. március 19-én. Még néhány évig Pesten élhetett feleségével, Tüdős Klárával, aztán 1951-ben őket is utolérte a kitelepítés. Haláláig Balatonlellén "házmesterként" éltek, sokszor nélkülözve.

A mostani kötet egy olyan válogatás, ahol az írások zöme könyvben még nem jelent meg, és a kötet végén a szerző vadászati bibliográfiája is megtalálható.
Ár: 2 240 Ft    
Megtakarítás: 560 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Nem rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

400 g

Méret:

148 x 202 x 27

Oldal:

352 oldal

Kötésmód:

ragasztott kartonált

ISBN:

9632672687

Kategória:

Regény

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Sánta bika

Eredeti ár:

2 800 Ft (megtakarítás: 560 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek