-20%
Ez a könyv jóval több, mint szokványos zenészéletrajz. A Salvador Dalíéval vetekedő kackiás bajuszáról, a fekete selyemnadrághoz piros-fehér kockás zoknit társító eleganciájáról és mindenekelőtt a cigányzenét jazz-zel, a klezmerrel, a klasszikusokkal és még ki tudja, mi mindennel elegyítő, káprázatos fúziós zenéjéről elhíresült Roby Lakatos színes és eklektikus életéről mesél, melyen keresztül megérhetünk valamit a kávéházi cigányzene magyarországi történetéből és a roma muzsikuscsaládok különös szubkulturájából is.

A Budapesten született, de már harminc éve Brüsszelben élő hegedűvirtuóz történetei olvasva bebarangoljuk a világot Brüsszeltől New Yorkig és Párizstól Japánig, megismerkedve Roby Lakatos barátaival, a jazz és a klasszikus zene világsztárjainak egész sorával.

A zenei pályafutását még kiskamaszként apja, majd idősebb Járóka Sándor zenekarában kezdő Roby Lakatos utóbb a hagyományos cigányzene megújítójaként vált ismertté - maga Yehudi Menuhin gondoskodott arról, hogy a világ felfigyeljen rá -, lemezein a csárdások klasszikus művekkel és jazz örökzöldekkel váltakoznak. Bár megkapta a belga állampolgárságot, a Járóka Sándortól Stéphane Grappelliig vezető különös utat bejáró zenész nem tagadta meg gyökereit, és bárhol is lép fel, a koncertplakátokon a neve után az áll: "magyar cigány hegedűvirtuóz."
Ár: 3 992 Ft    
Megtakarítás: 998 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

510 g

Méret:

169 x 240 x 17

Oldal:

168 oldal

Kötésmód:

ragasztott kartonált

ISBN:

9632274218

Kategória:

Szórakozás

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Roby Lakatos (CD-melléklettel)

Eredeti ár:

4 990 Ft (megtakarítás: 998 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek