Az egyiptomi misztériumok és az európai felvilágosodás
-20%
Assmann művei évtizedek óta az egyetemes kultúraelmélet, az összehasonlító vallásfilozófia és a modern gondolkodás antik gyökereit feltáró kultúrtörténet - és persze az egyiptológia - legizgalmasabb, megújító írásai közé számítanak.

Egyik főműve, a Religio duplex a kettős vallás elméletét és funkcióit mutatja be a Bibliától, az ókori Egyiptomtól és Platóntól Lessing és Mendelssohn filozófiáján, valamint a szabadkőműves páholyokon át napjainkig. A felvilágosodás egészen újszerű értelmezése mellett a vallások mai lehetőségeiről is váratlan következtetésekre jut.

"E tanulmányban a nyilvános és a titkos tanítás, az isteni lényegről alkotott általánosan, ill. korlátozottan hozzáférhető elképzelések, a társadalmi élet profán és beavatott formái, az atyák és a filozófusok istene közötti különbségtevésnek szeretnék utánajárni. E megkülönböztetések iránti érdeklődésem két, intellektuális életrajzomban mélyen kapaszkodó, valamint - ha úgy tetszik - egyiptológusi és kultúrakutatói "kettős életemmel" is összeszövődő gyökérből táplálkozik." (Részlet a kötet előszavából)
Ár: 3 196 Ft    
Megtakarítás: 799 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Nem rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

450 g

Méret:

138 x 205 x 22

Oldal:

oldal

Kötésmód:

cérnafűzött kötött

ISBN:

9639777279

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Religio duplex

Eredeti ár:

3 995 Ft (megtakarítás: 799 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek