-20%
Első gimnazista koromban írott 1 691012-2415 című versem így végződik: "tollal / félig írt füzettel / indulok szerencsét próbálni / Birtalan Balázs lehessek". E projekt beteljesedését utóbb változatos utakat bejárva, leleményes eszközökkel próbáltam megakadályozni.
"A győztesnek rejtett mannát adok és egy fehér követ. A kövön új név van, amelyet senki más nem ért, csak aki megkapja" - ígéri a Jelenések könyve. Hosszú ideig kutattam megszállottan a magam fehér köve után; e korszak mélypontjának azt az időszakot tartom, amikor azzal áltattam magam: megtaláltam. Részben ennek következményeként volt bő tíz év az életemben, mialatt egyáltalán nem írtam verset.
A kő kereséséről letettem (bár némelyek szerint valaha a kezemben volt, csak mint ama tengerpartot járó kisgyerek, messzire hajítottam). A győztesség kérdése egy ideje nem foglalkoztat, mi több, kifejezetten igyekszem kerülni azon helyzeteket, amelyek csak a győztes-vesztes dichotómiában értelmezhetők. A személyi szám általános használatát az évek során alkotmányellenesnek minősítették.
Marad a toll, füzet. (Birtalan Balázs)
Ár: 1 200 Ft    
Megtakarítás: 300 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

120 g

Méret:

138 x 200 x 7

Oldal:

90 oldal

Kötésmód:

ragasztott kartonált

ISBN:

9638859914

Kategória:

Irodalom

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Művirágok a szimbolizmus oltárára

Eredeti ár:

1 500 Ft (megtakarítás: 300 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek