-20%
A nagy perzsa-türkmén uralkodó, Uzun Haszán mint a királyok királyáról írt Hunyadi Mátyásról. Commynes, XI. Lajos francia király történetírója ura és II. Mohamed mellett benne látta kora legvitézebb, legbölcsebb és legműveltebb uralkodóját. Népe pedig halála után így siratta: "Meghalt Mátyás király, oda az igazság!"
Mesebeli legkisebb fiúként, 15 évesen kezdte uralkodását a török által fenyegetett országban, s halála évében, 1490-ben egy hódításokkal megnövelt, gazdag és erős országot hagyott utódaira. Nem született királyfinak, mégis 550 évvel ezelőtt, a magyar történelemben egyedülálló módon, király lett.
Hős apjáról, családjáról, kora ifjúságáról és trónra kerülésének kalandos történetéről, uralkodásának több évtizedes eseményeiről szól ez a gazdagon illusztrált kötet, mely nemcsak a csatákban forgolódó, katonái által bálványozott hadvezért, a nagyszabású európai politikai terveket szövő stratégát állítja elénk, hanem a humanista tudósok egyenrangú vitapartnerét s művészek nagylelkű pártfogóját is. Ő volt a reneszánsz magyarországi meghonosítója, akinek könyvtárával csak a római pápáé volt összevethető.
Ár: 5 520 Ft    
Megtakarítás: 1380 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

1340 g

Méret:

249 x 298 x 19

Oldal:

200 oldal

Kötésmód:

cérnafűzött kötött, védőborító

ISBN:

9639705432

Kategória:

Albumok

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Mátyás, a reneszánsz király

Eredeti ár:

6 900 Ft (megtakarítás: 1380 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek