Az ősi maja királyságok feltárása
-20%
Egyedülálló és különleges könyv!
A Maja uralkodók krónikája a történettudomány és a régészet egyik legdinamikusabban változó ágának legteljesebb összefoglalása.

Közép-Amerika sűrű esőerdői több mint ezer esztendőn keresztül rejtették a világ egyik legizgalmasabb kultúrájának, a maja civilizációnak a romjait. A régészeti feltárás során csodás épületek, műalkotások és rajtuk keresztül a városok uralkodódinasztiáinak viharos története bontakozott ki.

Simon Martin és Nikolai Grube könyve egy elsüllyedt, ismeretlen és izgalmas világot támaszt fel. Megismerteti az olvasókkal a tizenegy legfontosabb maja királyságot, köztük a "szuperhatalmakat", Tikalt és Calakmult.

A könyvben 150-nél is több király és királynő élettörténete, tények, adatok és összehasonlító kronológiai táblázatok, továbbá a máig nem teljesen megfejtett maja írás, a hieroglifák részleges magyarázata és a legújabb kutatási eredmények ismertetése, továbbá a jelentősebb uralkodók képmása, a városok alaprajza, a piramisok, síremlékek és a titokzatos maja labdajáték értelmezése található.
Ár: 5 592 Ft    
Megtakarítás: 1398 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

1030 g

Méret:

203 x 262 x 21

Oldal:

240 oldal

Kötésmód:

cérnafűzött kötött, védőborító

ISBN:

9631186833

Kategória:

Történelem

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Maja uralkodók krónikája

Eredeti ár:

6 990 Ft (megtakarítás: 1398 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek