-20%
Magyarország természeti földrajzáról sok nézőpontból számos igényes összefoglalás készült már, ezek azonban sok esetben nem elégítik ki maradéktalanul a természetföldrajzi megközelítést.
Mezősi Gábor könyvének újdonsága abban áll, hogy a természeti tényezők kapcsolódási rendszerének regionális értelemben való megfogalmazására vállalkozik. Azaz a kötetben főként nem a tájakról esik szó, amelyek maguk is integrált egységek, hanem annak -regionális szintű- elemzéséről, hogy az egyes tényezők milyen hatáskapcsolatban állnak egymással.
A könyv ennek megfelelően két nagyobb gondolatkör köré rendezi a mondanivalót. Az első rész Magyarországra vonatkozóan az áltanos természetföldrajzi kérdéseket tárgyalja, alapvetően elméleti jelleggel. A tárgyalás az egyes tényezőkhöz kapcsolódik, és kiterjed a kialakulás, az alapállapot, a hatófolyamatok, a természetes változási tendenciák elemzésére.
A második regionális tartalmú rész alkalmazott, gyakorlati jellegű. A bemutatás középpontjában a táji konfliktusok, a környezeti értékek és veszélyek, a sajátos táji adottságok szerepelnek, valamint a hatáskapcsolatok vizsgálata, beleértve a hatások következményrendszerének vázlatát is.
Ár: 3 840 Ft    
Megtakarítás: 960 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

860 g

Méret:

175 x 243 x 24

Oldal:

396 oldal

Kötésmód:

cérnafűzött kötött

ISBN:

9789630589765

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Magyarország természetföldrajza

Eredeti ár:

4 800 Ft (megtakarítás: 960 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek