-20%
Tolsztojt, Dickenst, Rushdie-t emlegetik a kritikusok, rajongók tízezrei köszönik meg levelekben a csodálatos élményt, amit ez a regény jelentett számukra. A "Könnyek kapuja" valóban lélegzetelállító.

Egy utazással indul: 1947-ben a fiatal és csodaszép apácát, az indiai Áldás nővért Afrikába küldik, hogy egy kórházban teljesítsen szolgálatot. A viharos hajóút alatt a végkimerülésig ápol egy angol sebészt, Stone doktort, majd elválnak útjaik. Néhány évvel később az etióp fővárosban lévő Nemhely nevű (elírás, egy hivatalnok rosszul jegyezte le a "Menhely" szót) parányi missziós kórházban találkoznak újra, és hét évig dolgoznak együtt.
A zárkózott, érzelmei kifejezésére képtelen orvos egy sérülékeny pillanatában a műtősnővér karjaiban keres vigasztalást. Az apáca és dr. Stone rövid életű szerelmének következményei súlyosak: az egypetéjű ikerfiúk születése a fiatal nővér életét követeli, az orvos pedig elmenekül, magára hagyja az újszülötteket.
A két fiú, Siva és Marion keveset tudnak szüleikről, édesapjuk soha többé nem jelentkezik, egy indiai orvos házaspár neveli fel őket nagy szeretetben. Fiatalságukat meghatározza az '50-es és '60-as évek etióp diktatúrája és a kórház, ahol nevelőszüleik dolgoznak, nem is csoda, hogy mindketten orvosok lesznek. Marion felnőtt fejjel, Amerikába való disszidálása után próbálja megismerni szüleik történetét.
Az érzelmek szivárványának minden színe megjelenik a szövegben, mely hétköznapi nyelvhasználatával azt is eléri, hogy egyszerre tud érzéki és emelkedett lenni. Verghese valóban képes arra, amire csak a legnagyobbak: a több száz oldalas terjedelem ellenére az az érzésünk, egy levegőre olvastuk el az egész könyvet.
Ár: 3 592 Ft    
Megtakarítás: 898 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

850 g

Méret:

170 x 236 x 40

Oldal:

624 oldal

Kötésmód:

cérnafűzött kötött

ISBN:

9632932057

Kategória:

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Könnyek kapuja

Eredeti ár:

4 490 Ft (megtakarítás: 898 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek