Halhatatlanság az ókori Egyiptomban
-20%
Hallhatatlanná válhat, évszázadokat tölthet a csillagok között, élvezheti az istenek társaságát - ezt a jövőt ígérték az óegyiptomi főpapok a fáraóknak. Ám mindehhez az uralkodó földi maradványait megfelelőképpen fel kellett készíteni.

A régi egyiptomiak Anubisz istentől tanulták meg, hogyan vehetik elejét a test máskülönben elkerülhetetlen fölbomlásának - kidolgozták a balzsamozás művészetét. Eleinte csak a fáraót és családtagjait illette meg az átalakulás lehetősége. A dinasztiák egymást követték az ókori Egyiptom élén, s közben a halhatatlanság egyedüli letéteményesei, a balzsamozó-papok egyre fejlettebb módszerekkel igyekeztek örök életre kelteni a holtakat. A Vászonba pólyált, útjára felkészített királyi halott végül elindulhatott veszélyekkel terhes utazására a másvilágon.

A megújhodásra szánt test hathatós védelmet igényelt. Biztonságáról rituálék, szövegek és seregnyi egyéb fontos kellék gondoskodott. Könyvünkben a főbb halotti szövegeket és az elhunytat kísérő sírmellékleteket is bemutatjuk, tiszteletteljesen, óvatosan föllebbentve a fátylat, hogy ne háborgassuk az évezredes álmukból felébresztett óegyiptomi királymúmiákat. Könyvünk átfogó képet nyújt az ókori Egyiptom hitvilágáról, a régiek mély meggyőződéséről, miszerint a halál után a test - végighaladva a romolhatatlan lénnyé válás spirituális útján - le tudja győzni az időt, eljuthat az oly sokat ígérő túlvilágra.
Ár: 7 840 Ft    
Megtakarítás: 1960 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Nem rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

2940 g

Méret:

265 x 362 x 31

Oldal:

368 oldal

Kötésmód:

cérnafűzött kötött, védőborító

ISBN:

9639810310

Kategória:

Albumok

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Királymúmiák

Eredeti ár:

9 800 Ft (megtakarítás: 1960 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek