"Szövetségi politika" 1956-1963
-20%
Kádár János és a nevével fémjelzett korszak megítélése napjainkig élesen megosztja a magyar közvéleményt. Ennek egyik eredője az a hatvanas évek elején meghirdetett "szövetségi politika", amely egy újfajta kiegyezés reményében együttműködők, "társutasok" megnyerésével igyekezett alkut kötni a magyar társadalommal. Az ennek érdekében hozott politikai, gazdasági intézkedések a történeti elemzések révén mára jól ismertek. Kádár hatalomtechnikai törekvéseinek mélyebb rétegei, személyes dimenziói azonban részben még ma is feltáratlanak.
Kik voltak azok, akikkel a pártállami vezetők a megújuló hatalomgyakorlási mód jegyében párbeszédet kezdtek? Milyen korábbi mintákat hasznosított az MSZMP "szövetségi politikájának" kialakítása során? Milyen út vezetett addig, amíg az 1956-os forradalom leverése után öt évvel elhangozhatott a kádárizmus jelszava, a bibliai mondást kifordító "aki nincs ellenünk, az velünk van" mottó?
Tabajdi Gábor legújabb kötete a "kádárizmus" hatalomtechnikai módszereinek kialakulását mutatja be, és azt a hatalom birtokosai, a magyar kommunisták, illetve Kádár János politikája felől értelmezi. Átfogó elemzéséhez a rövid és hosszú távú, kül-, illetve belpolitikai folyamatok bemutatása mellett eddig nem publikált titkosszolgálati dokumentumokat is felhasznál.
Ár: 2 520 Ft    
Megtakarítás: 630 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

380 g

Méret:

145 x 205 x 17

Oldal:

248 oldal

Kötésmód:

ragasztott kötött

ISBN:

6155418006

Kiadó:

Jaffa Kiadó

Kategória:

Történelem

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Kiegyezés Kádárral

Eredeti ár:

3 150 Ft (megtakarítás: 630 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek