-20%
Az újabb zenetörténész-generációknak - Kodály Zoltán, Szabolcsi Bence és Rajeczky Benjamin tanítványainak - széles körű kutatásai nyomán számos, korábban rejtőző kódex, zenei kézirat és nyomtatvány került napvilágra, melyek gondos tanulmányozása és publikálása lehetővé tette, hogy zenetörténetünk számos fehér foltját ki tudjuk tölteni. Mindezek az új eredmények, felfedezések azt mutatták meg, hogy a magyarországi zenei gyakorlat szervesen illeszkedik az európai zene történetének folyamatába. A jelen kötet kiadásával lehetővé tesszük, hogy a művelt magyar társadalom összetettebb képet alkothasson a magyarországi zenekultúra történetéről.
Az összegyűjtött, képekben és hangzó formában őrzött dokumentumokhoz az egyes témák legkiválóbb ismerői írtak tanulmányokat. A kötet így a magyar zenetudomány közös produktuma, melyet az egy-egy csomópontra irányuló tanulmányok láncolata alkot. Nem rendszeres zenetörténet, mely híven követné a műfajok, szerzők, művek, események sorát, hanem önálló tanulmányok sorozata, ám ezek a tanulmányok a témák megfelelő kiválasztása révén és a kronológia alapján mégis logikus történeti folyamattá állnak össze.
A kötet az illusztrációkkal (több mint 400 képpel) és a 140 percnyi hangzó anyaggal érzékletes képet rajzol az évezredes magyarországi zenekultúráról.
Ár: 7 992 Ft    
Megtakarítás: 1998 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

1540 g

Méret:

209 x 292 x 25

Oldal:

320 oldal

Kötésmód:

cérnafűzött kötött, védőborító

ISBN:

6155062025

Kategória:

Művészetek

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Képes magyar zenetörténet ( 2 CD-melléklettel)

Eredeti ár:

9 990 Ft (megtakarítás: 1998 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek