Újabb beszélgetések
-20%
"Újabb harminc beszélgetés.
Harminc különböző sors, érdeklődés, népszerűség, gondolkodásmód. A tudomány emberei, a színpad csillagai, újságírók, filmrendezők, énekesek, történészek... Beszélnek a túlélés esetlegességéről, a dicsőség múlandóságáról, a sikerért folytatott küzdelemről, a kudarcok elviseléséről, az életükről és egyúttal a mi életünkről.
A közös bennük mi magunk vagyunk. A közös sorsunk, a helyi értékünk. Az Önök érdeklődése és az enyém. Ha ez egybevág, ha azt kérdezem, amit Önök is kérdeznének, akkor rendben. Ha azt, ami érdekes, bár nem jutna eszükbe, úgy még jobb talán.
Amikor ezeket a sorokat írom, 2014. októberében negyedik évadjában járunk a műsornak. Kétszáznál több portré készült ez idő alatt. Politikusokkal is nem kevés, ezeket kihagytam a kötetből. Velük óhatatlanul előjöttek aktuális, aznapi kérdések is egy-egy beszélgetésben, és ezek már tegnapi hírek... Ráadásul a politikus mondatainak gyorsan elkopó érvényessége is azt az érvet támasztotta alá, hogy nem érdemes őket szembesíteni, Önöket "szóval tartani" ezekkel a beszélgetésekkel.
A közélet, a politika amúgy is előkerül újra és újra. Hőseink, beszélgetőtársaim rendre megfogalmazzák véleményüket arról, honnan jövünk, merre tartunk. Ki-ki vérmérséklete, politikai álláspontja szerint, de ha valaki végigolvassa a beszélgetéseket, mindenre és annak az ellenkezőjére is talál érvet. Majdnem mindenre. Van, amire nem. Olyan vendéget nem hívok.
A válogatás kétszeresen is átesett a szűrőmön. Egyrészt már a műsorban, amikor eldől, ki legyen a következő, majd a kötet szerkesztésekor. Itt vannak azok a véleményformálók, akikre nem feltétlenül a hivataluk miatt figyelünk, hanem mert fontos mondatokat írnak, hiteles képeket rendeznek a filmvászonra, örömet szereznek nekünk sporteredményeikkel, dalaikkal, egy-egy szerepükkel. Van köztük, aki már elment, ez felfoghatatlan, figyelmeztető, hogy egy év mekkora idő! Hogy mennyi mindenre elég, hogy milyen kevés.
Az elmúlt évben adásonként többszázezren változatlanul kitartottak a tévéműsor, a Húzós mellett. Köszönöm! Bízik a műsorban továbbra is, negyedik éve az ATV is, nagy dolog, hiszen ez nem valóságshow - ez itt a valóság, amiről beszélünk. Nekik is köszönöm. És persze köszönöm vendégeimnek, beszélgetőtársaimnak a nyitottságukat, a bizalmukat!" (Rónai Egon)
Ár: 2 792 Ft    
Megtakarítás: 698 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

320 g

Méret:

128 x 200 x 23

Oldal:

350 oldal

Kötésmód:

ragasztott kartonált

ISBN:

6155373527

Kategória:

Riport, interjú

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Húzós 2.

Eredeti ár:

3 490 Ft (megtakarítás: 698 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek