-20%
Horthy Miklós a XX. századi magyar történelem egyik ellentmondásos alakja. Személye és tevékenysége az első világháború utolsó éve óta közéleti viták tárgyát képezi. Alapvetően, de nem kizárólagosan mindig a fennálló politikai hatalom határozta meg, ideológiai és politikai szempontokat követve, hogy mit és miért kell, vagy éppen illik gondolni Horthy Miklósról.
Ezzel magyarázható, hogy a történeti feldolgozások között egyaránt találhatók példák a volt kormányzó megbélyegzésére, leleplezésére, vagy éppen az idealizálására, felmentésére törekvő leegyszerűsítő-mitizáló történetírásra. Idővel megjelentek a professzionális, tudományos munkák is, amelyek Horthy megértésére, szerepének, döntéseinek és az ezek mögött megbúvó motivációinak körültekintő rekonstruálására, magyarázatára törekednek.
Turbucz Dávid munkája, amely saját kutatásai mellett a publikált dokumentumok széles körére és a rendelkezésre álló szakirodalomra támaszkodik, Horthy Miklós életének, államfői tevékenységének tudományos ismeretterjesztő jellegű, rövid és közérthető áttekintésére vállalkozik.
Ellentmondásos megítélése okainak, főbb jellemzőinek bemutatása miatt Horthy Miklós életének bizonyos fejezeteit kissé hangsúlyosabban mutatja be. A bővített, javított kiadás számos részlettel gazdagítja az első kiadásban megrajzolt Horthy-képet, ezen felül a kultuszépítés folyamatát új, különálló fejezetben dolgozza fel, amelynek részét képezi a korszak legfontosabb Horthy-ábrázolásainak listája is.
Ár: 2 240 Ft    
Megtakarítás: 560 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

290 g

Méret:

125 x 182 x 16

Oldal:

294 oldal

Kötésmód:

cérnafűzött kötött

ISBN:

9633383742

Kategória:

Történelem

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Horthy Miklós

Eredeti ár:

2 800 Ft (megtakarítás: 560 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek