Kelet-Közép-Európa himnuszai
-20%
"(...) Kulturális-nyelvi meghatározottságunk okán, kis túlzással, ismeretlen világnak tekintünk egy másik nemzetet. Mi magyarok vagyunk, ők pedig mások. És ez a szemlélet nem csupán ránk jellemző. Így néz a másikra mindenki a saját nemzete képletes ablakából. Előítéletek választanak el és kapcsolnak össze bennünket abban a Közép-Európában is, ahol más volt a nemzetté válás útja, mint Nyugaton, és más, mint Keleten. A modern nemzet tervét e tájakon gyakran egymás ellen készítettük, és ezeket az elválasztó szakadékokat előszeretettel mélyítették a térséget igájuk alá hajtó totalitárius nagyhatalmak.
A legfőbb gond pedig, ismetélhetjük Németh László hét évtizedes üzenetét, hogy nem ismerjük egymást. Pedig hosszú évszázadok együtt- és egymás mellett élése összecsiszolta a térségben élő népeket. Gondolkodásmódunk, mentalitásunk megannyi hasonlóságát nemzeti jelképeink - közöttük a himnuszok- is bizonyítják.
Párbeszédet kezdeményez ez a kötet a nemzeti himnuszok segítségével. Kelet-Közép-Európa népei között. Tizenhárom ország himnuszát egymás mellé téve, egymás tükrében mutatjuk be őket. A kölcsönös megismerés szükségességének a jegyében. Abban a meggyőződésben, hogy az igazi európaiság egyik fontos ismérve a szűkebben és tágabban vett jó szomszédság. (...)" (részlet az Előszóból)

Ár: 2 320 Ft    
Megtakarítás: 580 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

580 g

Méret:

170 x 245 x 19

Oldal:

248 oldal

Kötésmód:

cérnafűzött kötött

ISBN:

9639658905

Kiadó:

Nap Kiadó

Kategória:

Irodalom

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Hol vagy, hazám?

Eredeti ár:

2 900 Ft (megtakarítás: 580 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek