Becsületbeli ügyek 4. könyv
-20%
A nagy sikerű BECSÜLETBELI ÜGYEK sorozat vadonatúj, negyedik kötete a háborús regények mesterétől. W. E. B. Griffin második világ-háborús, Németországban és Argentínában játszódó kémregény-sorozata már az első kötet óta rendkívüli népszerűségnek örvend. "Cletus Frade hazájának tett szolgálatai, becsületessége, és az a bátorság, amivel szembemegy a veszéllyel: ezek azon tulajdonságai, melyek leemelik ezt a könyvet a polcról és az éjjeliszekrényen marasztalják." (Newark Star-Ledger)

1943-at írunk. Argentína hivatalosan semleges, de hemzseg a kémektől, szimpatizánsoktól és a legkülönbözőbb katonai alakulatok képviselőitől. Cletus Frade, az amerikai tengerészgyalogság ászpilótája, aki egy ideje már a Stratégiai Szolgálatok Hivatalának (OSS) dolgozik, erős szálakkal kötődik ehhez az országhoz.

Az OSS igazgatója, "Vad" Bill Donovan azzal bízza meg Cletust, hogy hozzon létre Argentínában egy légitársaságot, amely névleg az övé, de valójában az OSS-t szolgálja "bérelt" Lockheed Lodestarjaival. Közben további bonyodalmakat okoz a nácik két - a korábbi kötetekből már megismert -, egymással szorosan összefüggő titkos művelete. Az egyik középpontjában az a pénz áll, amit a nácik Németországon kívül élő zsidóktól csikarnak ki koncentrációs táborokban sínylődő rokonaikért. A másik, "Főnix" fedőnevű művelet célja az így megszerzett pénzzel menedékeket vásárolni Argentínában, Brazíliában és Paraguayban magas rangú náci vezetők számára, akik attól tartanak, hogy el fogják veszíteni a háborút. Az OSS-t - és magát Franklin Roosevelt elnököt - természetesen mindkét művelet érdekli, Frade-nek pedig az a dolga, hogy minél többet megtudjon róluk... lehetőleg anélkül, hogy az életével fizetne érte. Amit - és ezt Frade, akinek az apját a nácik gyilkoltatták meg, túlságosan is jól tudja - könnyebb mondani, mint valóra váltani.

A Griffintől megszokott, lebilincselő stílusban megírt Halálos becsület egy újabb "rendkívül szórakoztató kalandtörténet" (Kirkus Reviews) napjaink egyik legnagyobb mesélőjének - és fiának - tollából.
Ár: 2 399 Ft    
Megtakarítás: 600 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Nem rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

* g

Méret:

142 x 208 x 0

Oldal:

646 oldal

Kötésmód:

cérnafűzött kötött, védőborító

ISBN:

9634261544

Kiadó:

Gold Book

Kategória:

Történelem

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Halálos becsület

Eredeti ár:

2 999 Ft (megtakarítás: 600 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek