Egy tudósítónő vallomásai a válságövezetek megrázó hétköznapjairól
-20%

-20% Háborúk földjén
Egy tudósítónő vallomásai a válságövezetek megrázó hétköznapjairól
Al Ghaoui Hesna
Alexandra Kiadó
Könyv > Publicisztika > Riport, interjú
2 399 Ft
(Eredeti ár: 2 999 Ft)

Megtakarítás: 20 %
Szállítás: 1 munkanap


Háború...
terrorizmus...
bombázás...
éhezés.

Nekünk híranyag, millióknak viszont húsba vágó valóság, a mindennapok része. Hiába hullanak bombák az ellenséges repülőgépekről, hiába lövöldöznek vaktában az utcán járókelőkre, az élet nem áll meg. Csakhogy a háborús hétköznapok nem férnek bele a híradásokba. Ezért utazik a helyszínre a riporter, hogy egyszerű, emberi helyzeteken keresztül mutassa be, hogyan lehet túlélni mindezt.
A "Háborúk földjén" persze a szerzőről, Al Ghaoui Hesnáról is szól, akinek a válságövezet veszélyein túl meg kell küzdenie az élet legbanálisabb szituációival is: egy lemerült akkumulátorral vagy a lábán felejtett papuccsal, ami nem igazán passzol a golyóálló mellényhez. És aki civilben ugyanolyan átlagember, mint bárki más: a húgával bulizni jár, és karácsonyi partikat rendez a családjával. Kivéve, amikor nem. Amikor pillanatok alatt kell mindezt hátrahagynia és elutaznia oda, ahonnan mindenki más menekülni próbál...

Al Ghaoui Hesna szerkesztő-riporter. Az elmúlt években tizenöt országból, számos háborús övezetből tudósította a Magyar Televíziót. Elsősorban a Közel-Keleten mozog otthonosan, hiszen édesapja szíriai. A jogi diploma megszerzése után külpolitikai újságíróként kezdett dolgozni. Riportjaival kétszer is Kamera Hungária Díjat nyert, a Gázai övezetben forgatott tudósítása pedig bekerült a Monte-carlói Televíziós Fesztivál döntős alkotásai közé. "Néma bölcsők" című, gyerekhalandóságról forgatott dokumentumfilmjét az Al-Jazeera Filmfesztiválon is vetítették. A Millenniumi Fejlesztési Célok jószolgálati nagykövete.

Ár: 2 399 Ft    
Megtakarítás: 600 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

760 g

Méret:

155 x 230 x 0

Oldal:

264 oldal

Kötésmód:

cérnafűzött kötött

ISBN:

9632973760

Kategória:

Riport, interjú

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Háborúk földjén

Eredeti ár:

2 999 Ft (megtakarítás: 600 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek