-20%


Jogászok, szociológusok, gyógypedagógusok, pszichopedagógusok keresik a választ arra a kérdésre, hogyan is alakul a kiskorúak által elkövetett bűncselekmények aránya, milyen okok rejtőzködnek a jelenség mögött.
A hazai gyermekkor-történeti kutatások témájukat tekintve elsősorban a gyermekek életmódjának, iskolai életének vizsgálatát, a pedagógiai sajtóban megjelenő gyermekkép elemzését vállalták fel. Ezek a kutatások nem igazán foglalkoznak a gyermekvédelem "kliensei" közé sorolható gyermekek történeti megítélésével, a korabeli társadalomban kialakult helyzetükkel.
A könyv ezt a hiányt szeretné pótolni azzal a rövid történeti áttekintéssel, melynek középpontjában a gyermek- és fiatalkorú bűnelkövetőkről alkotott nézetek alakulása, illetve a javítóintézet mint intézmény működésének változása áll. A szerző nemcsak témáját, hanem a vizsgálódás módszerét tekintve is újfajta szemléletmódot érvényesít: tudatosan törekedett arra, hogy a vizsgálódásban a "gyermekek, fiatalok hangja" is jelen legyen.
A kötetet pedagógusoknak, szociológusoknak, szociális területen tevékenykedőknek egyaránt ajánljuk.

Ár: 1 440 Ft    
Megtakarítás: 360 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

240 g

Méret:

139 x 196 x 12

Oldal:

200 oldal

Kötésmód:

ragasztott kartonált

ISBN:

9636932251

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Gyermeksorsok, életutak a javítóintézeti világból

Eredeti ár:

1 800 Ft (megtakarítás: 360 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek