-20%
A világhírű lengyel dráma- és forgatókönyvíró jól ismerte a titokzatos Jerzy Kosinskit, aki - főleg "A festett madár" című regényének köszönhetően - óriási sikereket ért el Amerikában. Egy időben komoly Nobel-díj-jelöltnek számított, az amerikai PEN elnöke volt, igazi híresség - egy lengyel író, egy "új Conrad", aki angol nyelven alkot felkavaró regényeket a holokausztról, az amerikai politikai élet abszurditásáról vagy épp az ember legmélyebb szexuális vágyairól... S aztán egyszer csak minden elkezd összeomlani, Kosinskit plágiummal és sokszoros hazugsággal vádolják - s végül 1991-ben öngyilkosságot követ el.

A regényben az író egy készülő forgatókönyv hőse, aki a maga teátrális egyéniségével elképesztően manipulálja az embereket. S ahogy az egyik szereplő megjegyzi: "Jerzy nagy misztifikátor volt, a démonok azonban, akik folyamatosan a válla mögött somfordáltak, valódiak."

Głowackinak nem a leleplezés a célja, miután Kosinski csalásainak, hazugságainak történetét már több életrajzban megírták (azt is, hogy "A festett madár", a második világháború alatt, gyerekfejjel átélt borzalmakról szóló regénye, melyet hiteles önéletrajzi történetként adott elő, valójában színtisztán képzeletének szüleménye), hanem egy különlegesen tehetséges és ellentmondásos alkotó személyiségének mozgatórugóit, sikerének, majd bukásának rejtett okait próbálja megragadni. S közben ugyanolyan beleérzéssel szól magáról az íróról, mint a nőkről, akiket önző és szadomazochista tébolyában tönkretett.
Ár: 2 320 Ft    
Megtakarítás: 580 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

410 g

Méret:

150 x 203 x 24

Oldal:

300 oldal

Kötésmód:

ragasztott kötött védőborítóva

ISBN:

9630793643

Kategória:

Irodalom

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Good night, Jerzy

Eredeti ár:

2 900 Ft (megtakarítás: 580 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek