A hely szelleme - Spirit of the Place
-20%
A képek iránti érdeklődés már gyermekkorában is meghatározta életét, ezért a Török Pál utcai Gimnázium után a Képzőművészeti Főiskolán diplomázott, Szentiványi Lajos és Barcsay Jenő festőtanítványaként. Ám 1978-tól a fotográfia került érdeklődésének és munkájának kizárólagos fókuszába.
Néhány színes kísérlet után egyértelművé vált számára, hogy elképzelései képekké formálására kizárólag a fekete-fehér fotográfia alkalmas. Szakmai körökben a portré-, divat-, esemény- és táj-, azaz a kommunikációs fotográfia terén létrehozott képeit is elismerték, azokat, amelyek úgy születtek, hogy "nem csak álltam a sarkon, és vártam a fényt". Mindazonáltal igazi területe, műfajtól függetlenül mégiscsak a személyes - külső elvárásoktól mentes - fotográfia lett. Ezen tevékenységének egyik rangos elismeréseként 1990-ben elnyerte a "Második Nemzetközi Divatfotó Fesztivál" Személyes kutatások kategóriájának fesztiváldíját.
Hosszú, aprólékos kísérletezés és az ezzel párban járó erősen kritikus szemlélet eredményeként saját, speciális negatív hívási technikát alakított ki, amelynél csak hagyományos, ezüstalapú filmmel dolgozik. Ez a hívási technológia felhasználja a fekete-fehér érzékenyített film anyagának tulajdonságait, s azokat a kép alkotórészévé teszi. Ennek köszönhetően napjaink digitális világában is képes megőrizni és felszínre hozni az anyagokban rejlő kifejező- és megjelenítő erőt.
A képekkel való laboratóriumi munka minden fázisát mind a mai napig saját maga végzi, akár fotópapírra, akár filmre készít nagyításokat. Ezzel a teljes képalkotási folyamatot saját kezében tartja, annak érdekében, hogy elképzelései a lehető legteljesebben válhassanak valóra. Az e kötetben megjelenő képek mindegyike ezen technológia és metodika mentén született.
A könyv elkészítéséhez elengedhetetlen képdigitalizálás során csak olyan technikai beavatkozás történt, ami teljes mértékben megfelel az analóg laboratóriumi munkánál is elfogadott retusálási feladatoknak. Emellett a képek kompozíciója is megegyezik az eredeti felvételi képkockán láthatóval, azon egyetlen esetben sem történt semmiféle változtatás. Mindezek eredményeként a Genius Lociban látható 189 budapesti fényképfelvétel tökéletes hűséggel idézi meg a hely szellemét.
Ár: 7 120 Ft    
Megtakarítás: 1780 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Nem rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

1190 g

Méret:

236 x 280 x 18

Oldal:

204 oldal

Kötésmód:

cérnafűzött kartonált

ISBN:

9638858801

Kategória:

Albumok

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Genius Loci - Budapest

Eredeti ár:

8 900 Ft (megtakarítás: 1780 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek