Egy rejtőzködő indián törzs, néhány szuperatléta és minden idők legnagyobb ultrafutóversenyének története
-20%
A "Futni születtünk" (Born to run) világszerte igen népszerű, többek között a New York Times bestseller listájára is fölkerült. Legnagyobb erénye a sokoldalúság: megismertet a Mexikóban élő tarahumara indiánokkal, az amerikai ultrafutó társadalommal, a szerző futással kapcsolatos egészségügyi problémáival, de szó esik az emberi faj kialakulásáról és fejlődéséről is, amelyben döntő szerepet játszott a fajunkra jellemző lassú, ám kitartó futás. A szerző megközelítése egyszerre személyes és tudományos; az egyéni sorsok pontos és empatikus leírása mellett ismerteti a tudomány aktuális állását is az emberi fiziológiáról, táplálkozásról és az őstörténetről; a könyv erénye, hogy még a tudományos leírások is hallatlanul izgalmasak.
-Hogyan nyerhette meg az egyik legnehezebbnek tartott száz mérföldes hegyi versenyt egy hatvannégy éves indián, autógumiból és bőrszíjakból készült saruban?
-Hogyan lett egy unatkozó vízimentőből alig másfél év alatt Amerika legjobb női ultrafutója, aki az első százmérföldes versenyén abszolút második lett?
-Miért szakította meg ígéretes, hatalmas jövedelmet ígérő karrierjét egy bokszoló, hogy örök életveszélyben, magányosan fusson a Barrancasban?
-Hogyan éli meg egy hagyományőrző indián törzs a drogkartellek terjeszkedését?
-Hogyan tud a könyv szerzője, akit korábbi sérülései miatt a legnevesebb specialisták is lebeszéltek a futásról heti 120 kilométert futni egy új edzésmódszer és étrend segítségével?
Ár: 3 120 Ft    
Megtakarítás: 780 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

510 g

Méret:

162 x 235 x 25

Oldal:

324 oldal

Kötésmód:

ragasztott kartonált

ISBN:

9635309818

Kategória:

Dokumentumregény

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Futni születtünk

Eredeti ár:

3 900 Ft (megtakarítás: 780 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek