-10%
A Harvard egyik legjobb csillagásza elénk tárja vitákat kiváltó elméletét arról, hogy a naprendszerünket nemrégiben egy távoli csillagrendszerben élõ, fejlett földön kívüli civilizáció látogatta meg.

2017 végén egy hawaii obszervatórium kutatói megpillantottak egy objektumot, amely a naprendszerünk belsejében száguldott, méghozzá olyan gyorsan, hogy csak egy másik csillagról érkezhetett. Avi Loeb, a Harvard csillagászati tanszékének vezetõje bebizonyítja, hogy az 'Oumuamua névre keresztelt jelenség nem lehetett aszteroida; ahhoz túl sebesen mozgott, túl furcsa pályán haladt, és nyomát sem mutatta gázképzõdésnek vagy szétesésnek. Szerinte csak egyetlen lehetséges magyarázat képzelhetõ el: az objektum egy távoli, földön kívüli civilizáció fejlett technológiai eszköze.

Ebben a könyvében Loeb végigvezeti az olvasót naprendszerünk elsõ bizonyítottan csillagközi látogatójának izgalmas történetén. Felvázolja nagy felzúdulást kiváltott elméletét és annak jelentõségteljes következményeit, amelyek mind a természettudományra, mind a vallásokra, mind fajunk és bolygónk jövõjére hatással lehetnek. A Földönkívüli elgondolkodtató útja a tudomány, a téridõ és az emberi képzelet legtávolabbi zugaiban azt sugallja az olvasóknak, hogy a határ a csillagos ég, és hogy érdemes nyitott elmével elgondolkodni azon, amit ott találhatunk. Bármilyen különösnek is tûnik.
Ár: 3 132 Ft    
Megtakarítás: 348 Ft, azaz 10 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

300 g

Méret:

Oldal:

256 oldal

Kötésmód:

Puhatábla

ISBN:

9789634198734

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Földönkívüli - Egy idegen civilizáció elsõ nyomai

Eredeti ár:

3 480 Ft (megtakarítás: 348 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek