Kálí istennő szolgái
-20%
John Masters regénye a történelem legnagyobb bűnügyi összeesküvésének feltárását mutatja be az olvasónak. Valóságos, létező összeesküvés volt az indiai fojtogatóké, valóságos és tényszerű a kultuszuk és a tevékenységük minden részletének leírása a kötetben. A szekta több évszázadon át virágzott, tagjaik mélységesen hittek vallási elhivatottságukban. Felszámolásukig, a 19. század közepéig, áldozataik száma India-szerte meghaladta az egymilliót.

Több hiteles forrásmű szól a fojtogatók szervezetéről és működéséről, ezek a munkák szolgáltak e regény történetének hiteles alapjául. Főhőse, William Savage India karavánútjai mentén több tömegsírra bukkan, a halottak valamennyien rituális fojtogatások áldozatai. Savage egymaga fog nyomozásba, a brit hatóságok megtagadják tőle a segítséget, nem hisznek elméletének. Munkája során meghökkentő és borzongató események tárulnak föl, nem csoda, ha valószínűtlennek vélik fejtegetéseit. A szekta tagjai pedig számosak, és fegyelmezetten őrzik inkognitójukat. Ám Savage beépül a szervezetükbe, s irányítóik közelébe férkőzik...

John Masters (1914-1983) alezredesként szolgált az indiai brit hadseregben, családja nemzedékek óta Indiához kötődött. Jól ismerte a katonaság, a gyarmati tisztviselők és az indiaiak életét. Saját, megélt tapasztalatai és történelmi érdeklődése, felkészültsége teszik hitelessé a vallásos hitnek erről a borzalmas eltévelyedéséről készült leírását.
Ár: 1 914 Ft    
Megtakarítás: 478 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Nem rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

330 g

Méret:

135 x 200 x 17

Oldal:

288 oldal

Kötésmód:

ragasztott kartonált

ISBN:

6155041037

Kiadó:

Kelet Kiadó

Kategória:

Kalandregény

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Fojtogatók

Eredeti ár:

2 392 Ft (megtakarítás: 478 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek