-20%
Magyarország európai uniós csatlakozását követően a magyar érdekek közösségi megjelenítése már nem kizárólag állami-diplomáciai feladat, hanem minden érintett hazai gazdasági és társadalmi szereplő számára létező kihívás.
Versenytársaink többsége ugyan egyelőre nálunk nagyobb tapasztalatokkal és kiterjedtebb kapcsolatrendszerrel rendelkezik az uniós arénában, ám a közösségi tér érdemi lehetőségeket kínál az alkufolyamatokban, a szövetségkötésben és a támogatások cseréjében való kezdeményező részvételre.

Az érdekérvényesítési kultúra fejlettsége ugyanakkor minden tagállam esetében meghatározó az uniós érdekérvényesítés és végső soron a tagállami működés eredményességét illetően. Ez ismét felhívja a figyelmet a hazai mezoszféra hiányosságaira, melyek orvoslása nem csupán a közpolitikai döntések minőségét, de a politikai rendszer konfliktuskezelő képességét is javíthatja.

A kötet mindezen jelenségekre reflektál. Bemutatja a közösségi döntéshozatal érdekérvényesítési rendszerét, annak főbb szereplőit, formális és informális fórumait és szabályait, valamint újdonságot jelentő kísérletet tesz a magyar uniós érdekérvényesítés hátterének, intézményi pozícióinak és kihívásainak feltárására. Egyúttal értékeli a hazai közpolitikai érdekérvényesítési rendszer elmúlt két évtizedben végbement átalakulását, valamint az e téren tapasztalható legfontosabb aktuális fejleményeket.
Ár: 1 680 Ft    
Megtakarítás: 420 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

290 g

Méret:

157 x 224 x 10

Oldal:

188 oldal

Kötésmód:

ragasztott kartonált

ISBN:

9632360249

Eredeti cím:

Érdekérvényesítés a közpolitikai döntéshozatalban az Európai Unióban és Magyarországon

Eredeti ár:

2 100 Ft (megtakarítás: 420 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek