-20%
Andrea Riccardi világhírű olasz tudós, történészprofesszor, az idei Nagy Károly-díj kitüntetettje. 1968-ban egyetemista társaival együtt megalapította Rómában a Szent Egyed Közösséget, mely egy kis trasteverei templom után kapta a nevét, és amelynek céljai - a béke, a szegények és az evangélium hármasságának jegyében - Riccardi munkásságát is meghatározták.

Az utóbbi években Riccardi figyelme mindinkább Európa és a világ jövője, a népek és a vallások együttélése felé fordult. "Lehetséges-e együtt élni?" - teszi fel most a kérdést ebben a néhány éve írt könyvében. A választ történelmi és vallási példák, utópisztikus gondolatok segítségével kutatja, de közben nyilvánvalóvá teszi: csakis helytől, kultúrától és helyzetektől nagyon is függő, konkrét válaszok léteznek.

Az Együttélés - melynek zárófejezetében Riccardi a népek civilizált együttélésének lehetőségeit boncolgatva, a közös érdekek kultúrájának, valamint a XXI. században kialakuló új kereszténységnek a nevében "mentális forradalmat" hirdet - alapkönyv: egy nemzetközileg elismert nagy tekintély rendkívüli alaposságában is igen olvasmányos, érdekes munkája.
Ár: 2 000 Ft    
Megtakarítás: 500 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

200 g

Méret:

101 x 185 x 14

Oldal:

232 oldal

Kötésmód:

ragasztott kartonált

ISBN:

9630788144

Eredeti cím:

Együttélés

Eredeti ár:

2 500 Ft (megtakarítás: 500 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek