-20%
"ami súly, az mindenképp süllyed és zuhan"

Claudio Magrist, a tudós trieszti germanistát a Duna tette a szó tágabb, köznapibb értelmében is világhírűvé. A Duna ugyanis nemcsak tudós, hanem népszerű könyv is volt, "egy folyó regénye".

Az "Egy másik tenger" ugyancsak tényekből építkezik. Hőse, Enrico Mreule, létező személy; annak a goriziai Carlo Michelstaedternek a barátja volt, aki a századelő olasz-osztrák-szláv peremvidék-kultúrájának bizarr képviselőjeként huszonhárom éves korában öngyilkos lett. Michelstaedter kurta életműve fennmaradt, a holtig hűséges barát neve azonban legfeljebb ha lábjegyzetként.

Carlo "a Nyugat Buddhája". Öngyilkossága a fő tézist: a vágy, a valamivé levés, a jövővárásnak álcázott "halál felé menetelés" tagadását tette szemléletessé. Enrico más utat választ. Ő az életével óhajtja demonstrálni - ugyanazt. Klasszika-filológia tanárként és marhahajcsárként, a mitikus Mediterráneum és a Csendes-óceán, az egyik és a másik tenger partján, vad, embertelen szabadságban, boldog, mogorva boldogtalanságban. Háttal a világnak, arccal a tengernek.

A változatos helyszíneken, történelmi viharok közepette játszódó igaz történet Claudio Magris sajátos olvasatában végül is afféle szellemi-lelki kalandregénnyé - igazi, immár idézőjelek nélküli regénnyé lesz.
Ár: 2 080 Ft    
Megtakarítás: 520 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Nem rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

190 g

Méret:

130 x 189 x 15

Oldal:

112 oldal

Kötésmód:

cérnafűzött kötött, védőborító

ISBN:

9630793766

Kategória:

Irodalom

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Egy másik tenger

Eredeti ár:

2 600 Ft (megtakarítás: 520 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek