Személyes beszámoló az 1996-os Mount Everest-i hegymászó-tragédiáról
-20%
Amikor Jon Krakauer 1996. május 10-én kora délután fölért a Mount Everest ormára, már ötvenhét órája nem aludt, és szédelgett az agyát eltompító oxigénhiánytól. Miközben visszafordult, hogy megkezdje veszedelmes ereszkedését 8848 méterről, húsz másik hegymászó még elkeseredetten igyekezett a csúcs felé, mit sem sejtve az égen gyülekező felhőkről...
Krakauer beszámolója a Mount Everest minden addiginál több emberéletet követelő mászóidényéről szól. Meg kockázatról és felelősségvállalásról, önzésről és segítőkészségről, önhittségről és a természet iránti tiszteletről - és a döntés felelősségéről a hegyek világában, ahol a következmények sokszor beláthatatlanok.

"Tényszerű tudósítás és kínzó önvizsgálat különös elegye. Nincs még egy könyv az 1996-os tragédiáról, mely ilyen kegyetlen őszinteséggel venné sorra az elkövetett hibákat, melyek a mászótársak halálához vezettek." (Newsday)

"Ezt az izgalmas könyvet olvasva átélhettem, milyen érzés lehet fölmászni a világ legmagasabb csúcsára, és azt túl is élni - ami a könyv hősei közül csak keveseknek sikerült. Felemelő és megrázó olvasmány." (Vámos Miklós)
Ár: 3 120 Ft    
Megtakarítás: 780 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Nem rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

510 g

Méret:

155 x 230 x 27

Oldal:

328 oldal

Kötésmód:

cérnafűzött kartonált

ISBN:

9633552407

Kategória:

Dokumentumregény

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Ég és jég

Eredeti ár:

3 900 Ft (megtakarítás: 780 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek