Filmregény
-20%
"Egy olyan könyvet teszünk most a kezetekbe, aminek a sorsa jellemzőbb, és érdekesebb, mint saját maga.
Az úgy volt, hogy a Köves Tamás haveromnak támadt egy ötlete. Csak mondogatta, hogy csók bál, csók bál, csók bál... Aztán gondoltam egyet, írjuk meg a filmregényt, mi baj lehet belőle? A könyv elkészült, eljött Tamás ideje. A menedzselés.

1985 végén Bacsó Péter behívott minket magához, és elmondta, hogy neki nagyon tetszik a könyv, kössünk szerződést a filmnovellára. A könyvet és a szinopszist odaadták András Ferenc filmrendezőnek. Neki szintén nagyon tetszett. Minden jel arra mutatott, hogy ő lesz a rendezőnk.

1986 októbere. Jött a második szerződés, a megfilmesítési jog.
Ekkor találtak egy fiatal "rokon" gyereket, Szekér András dramaturgot. Kiadták neki a filmnovellát, hogy készítsen belőle forgatókönyvet. A gyerek nekikezdett. Kár volt. Elkezdtünk balhézni, hogy elrontják a forgatókönyvet. Erre Bacsó, hogy befogja a szánkat, adott egy papírt, hogy van jogunk beleszólni a forgatókönyvbe. Született még egy verzió, amit szintén leszaroztunk. Többet nem láttuk Andrist. Hosszú csönd következett...

Egyszer csak megjelent András Ferenc rendezésében a Nagy Generáció című film. Meghívtak minket a Corvin moziba a díszbemutatóra. Elmentünk, megnéztük. Az ötlet nagyon hasonlít a miénkre. Nem értettük. Tényleg! Miért hívtak meg? Hogy örüljünk, hogy a művünk megvalósult? A bemutató után a "kicsit sem robbanékony" Köves felhívta András Ferencet, hogy mi lesz a Csókbállal? Válasz: nagyon hülyén venné ki magát, ha egymás után két hasonló témájú filmet csinálna. Köves, a maga sajátos modorában csak annyit mondott: "kapd be!"
A filmet visszakaptuk.

1988. A csoda!
A zsidó hitközség felkérte Köves Tamást, hogy társadalmi munkába segítsen az Emanuel alapítvány báljának szervezésében, melynek díszvendége Tony Curtis volt. Ekkor döntöttünk úgy, hogy nincs vesztenivalónk, megpróbáljuk rávenni Tony Curtist, hogy olvassa el az angolul megírt szinopszist. Rávettük. Tony azt mondta, hogy nagyon tetszik az ötlet, szívesen eljátssza a főhőst és még esetleg be is száll pénzzel. Bacsó hivatalosan keresse meg, hogy megbeszéljék a részleteket. Bacsó megígérte, hogy intézi a produkciót. Curtis elutazott. Két vagy három három hét múlva Köves hívta Bacsót, hogy beszélt-e Toníval. Mire ő: próbálta egyszer hívni, hagyott üzenetet, de az a galád Tony Curtis nem hívta vissza! Köves Tamás besokallt. Elküldte Bacsó Pétert a jó édesanyjába és megfenyegette, hogy szanaszét perli, ha nem adja vissza azonnal a jogokat. Erre jött viszonylag gyorsan a papír, amin a 10 év jogról lemondott és az visszaszállt ránk.

Most van néhány papírunk, egy színes kerettörténetünk, meg egy filmregényecskénk. Úgy döntöttünk, kiadjuk, csak úgy... kortünetleírásként és tanulságképpen." (a Szerzők)
Ár: 1 599 Ft    
Megtakarítás: 400 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

200 g

Méret:

116 x 179 x 12

Oldal:

216 oldal

Kötésmód:

ragasztott kartonált

ISBN:

9630839259

Kiadó:

SDC Kft.

Kategória:

Regény

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Csókbál

Eredeti ár:

1 999 Ft (megtakarítás: 400 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek