-10%
"Melegszívû történet szeretetrõl, veszteségrõl és fáradhatatlan emberségrõl." - Kathryn Hughes, írónõ

Emberség az embertelenségben, remény a reménytelenségben

Valóban megtörtént, több ezer zsidó gyerek menekült el a nácik megszállta Európából a Kindertransport vonatokon Londonba. Gill Thompson új könyvét ajánljuk annak, aki olvasta és szerette Heather Morristól Az auschwitzi tetoválót, Edith Eva Egertõl A döntést és Martha Hall Kellytõl az Orgonalányokat.

1939, Prága.
A fiatal anyuka, Eva múltja sötét titkot õriz. Tudja, csakis úgy mentheti meg a náci megszállóktól a lányát, Mirjamot, ha elküldi otthonról - akkor is, ha ez azt jelenti, hogy nem láthatja többé. De amikor Eva koncentrációs táborba kerül, attól fél, hogy titkára fény derülhet.

Londonban Pamela önkéntesként segít befogadó családot találni az Európából érkezõ zsidó gyerekeknek. Összeismerkedik egy kislánnyal, akiért végül nem jönnek, így Pamela hazaviszi magával. Csak amikor az asszony fia bevonul a légierõhöz, akkor érti meg, milyen könnyen darabokra törhet az õ világa is.

Gill Thompson letaglózó és csodálatos, valós eseményeken alapuló történetében két egymást nem ismerõ nõ sorsa fonódik össze egy fájdalmasan közeli, sötét idõben, amikor emberéletek megtartásához az idegenekbe vetett bizalom jelenthetett kétes reményt, és erõt leginkább a soha nem múló szeretet adhatott, azok iránt, akik a legfontosabbak számunkra.

"Szívfacsaró történet." - Jane Corry

"Gill Thompson csodálatos mesét mesél el nekünk az anyai szeretetrõl, miközben bemutatja ezt a sötét és rémséges idõszakot. Csodálatos könyv. Csupa érzelem, csupa szív, csupa öröm és fájdalom." - Emma's Bookish Corner

"Végigszáguldottam ezen a könyvön. Gombóccal a torkomban, könnyes szemmel." - Between My Lines

"Szívbemarkoló könyv. Valós történeten alapszik, ami nem ereszt, le sem bírtam tenni. Nagyszerû."
Ár: 3 869 Ft    
Megtakarítás: 430 Ft, azaz 10 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

g

Méret:

Oldal:

384 oldal

Kötésmód:

kemény táblás

ISBN:

9789635700219

Kategória:

Irodalom

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Csillagokban írt sorsok

Eredeti ár:

4 299 Ft (megtakarítás: 430 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek