-20%
Az író önéletrajzi elemekből szőtt ifjúsági regénye 1950 nyarán játszódik egy eldugott kis dunántúli faluban, ahol gyerekbandák szerveződnek, s a szemben álló felek a felnőtt társadalom életének mintájára hadakoznak egymással.
A sodró lendületű cselekményben két rivális féllel ismerkedhetünk meg: az Arany-kör csapattal, ahol katonás rend uralkodik, Vezérrel az élén, s a bandatagok folyton ellenséget szimatolva erőszakos és támadó módon lépnek fel mindenkivel szemben. A másik csapat jámborabb, játékosabb gyerekekből verbuválódik, akik csak védekezésre használják erejüket.
A történet hőse, Zoli, árva gyerek, akit nyomorúságos körülmények között élő nagyanyja nevel. A gondolkodásra, mérlegelésre hajlamos fiú gyávaságból és ébredező hetykeségből csatlakozik az Arany-kör csapathoz, ahonnan végül életre szóló tapasztalatokat, tanulságot vihet magával: az erőszak, a vak fegyelem, a komiszság, a kegyetlenség és az embertelenség átélt, átérzett gyűlöletét.
A jó könyv nem avul, csak érik, egy kicsit történelmi regény válik belőle, miközben mondanivalója egyre élénkebb lesz. Ilyen Czakó Gábor negyed századdal ezelőtt írt műve is, s talán ez az oka, hogy A Pál utcai fiúkhoz vagy a Légy jó mindhalálighoz hasonlóan élvezetes olvasmány lehet felnőttek és gyermekek számára egyaránt.
Ár: 1 840 Ft    
Megtakarítás: 460 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

400 g

Méret:

128 x 191 x 22

Oldal:

352 oldal

Kötésmód:

cérnafűzött kötött

ISBN:

9632771168

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Csata minden áldott nap

Eredeti ár:

2 300 Ft (megtakarítás: 460 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek