Tanulmányok az emlékezetről, a családi szocializációról és a gyerekek kognitív fejlődéséről
-20%
A kötet tanulmányai az ELTE Inerkulturális Pszichológiai és Pedagógiai Központjában folytatott, a Kultúraazonos pedagógia felé című OTKA-kutatás eredményeire támaszkodnak. Az egymással is polemizáló írások alapját három településen végzett szociológiai-antrolpológiai és pedagógiai kutatások képezik. Aligha van olyan kutatás, melynek ne lennének személyes indítékai. Ez kutatásunkban sem volt másképp. Különböző élmények okán, de valamennyien érzékenyek vagyunk a diszkrimináció és a kirekesztés bármilyen formájára. Ahogyan arra a kutatás címe is utal, vizsgálódásaink közvetlen célja az volt, hogy olyan új felismerésekre jussunk, melyek mind a tanárjelöltek, mind a gyakorló tanárok számára eligazodást nyújtanak eddig kevéssé kutatott, de szakmájuk gyakorlásához nélkülözhetetlen témákban.
A kutatás során érintett nagyobb témák a kollektív emlékezet, a családi szocializáció és a gyerekek kognitív fejlődése; ezekhez illeszkedve a kötet is három részre tagolódik.
Szeretnénk, ha könyvünket minél többen forgatnák, szakma- és nem szakmabeliek egyaránt. Egyben reméljük, hogy a kötet azoknak a műveknek a sorába illeszkedik, amelyek finomítják a cigányokról szóló diskurzust, élesítik a róluk alkotott durva és homályos képet, és eloszlatják az újra és újra felbukkanó hiedelmeket.
Ár: 2 232 Ft    
Megtakarítás: 558 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

340 g

Méret:

142 x 197 x 15

Oldal:

276 oldal

Kötésmód:

ragasztott kartonált

ISBN:

9636931957

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Cigányokról - másképpen

Eredeti ár:

2 790 Ft (megtakarítás: 558 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek