-20%
A George Eliot álnév valójában egy írónőt takar: Mary Ann Evanst, aki a viktoriánus korabeli Angliában élt és alkotott. Legfőbb írói erényei: intellektualizmusa, filozofikus hajlama és kiváló jellemábrázoló képessége megmutatkoznak "A vízimalom" címen egyszer már megjelent szép és megindító írásában is.
A regénynek a Floss folyó ad keretet, rajta a vízimalommal, amely a Tulliver család tulajdona évtizedek óta. Ebben az idillikus környezetben nő fel a két testvér, Tom és Maggie, akik tökéletes ellentétei egymásnak. Tom rendkívül következetes és gyakorlatias, míg húga egy szabadabb, szertelen "kis fruska", aki idővel elragadó fiatal nővé serdül.
"Gyermekkoruk aranykapuja" korán bezárul mögöttük, amikor apjuk egy pereskedés során elveszíti a malmot és a család minden vagyonát. Tom azonnal félreteszi tanulmányait és álmait, és minden erejét arra fordítja, hogy apja segítségére legyen a malom - és ezzel együtt a család becsületének - visszaszerzésében.
Közben az új tulajdonos fia, sőt később Maggie unokahúgának udvarlója is beleszeret Maggie-be. A szenvedély, amely felébred a lányban, ellentétbe kerül a családi érdekekkel, és ez komoly konfliktushoz vezet.
A történet során a békés Floss viharos, pusztító árrá változik... De a természet mindig helyrehozza, amit elpusztított - vajon az emberek képesek erre?
A regényből "Büszkeség és ártatlanság" címmel sodró lendületű, romantikus film is készült.
Ár: 3 040 Ft    
Megtakarítás: 760 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Nem rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

520 g

Méret:

129 x 203 x 41

Oldal:

584 oldal

Kötésmód:

ragasztott kötött

ISBN:

9632670775

Kategória:

Romantika

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Büszkeség és ártatlanság

Eredeti ár:

3 800 Ft (megtakarítás: 760 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek