-20%
1938, Berlin. Németországban egyre puskaporosabbá válik a levegő. Bernhard Günther magánnyomozó nincs túlságosan elragadtatva, amikor maga Heydrich, a Gestapo főnöke rendeli magához: egy sorozatgyilkos kézre kerítését várja tőle.
A Harmadik Birodalom lezüllött zsarui tehetetlenül állnak a borzalmas halálesetek előtt: valaki szőke, kék szemű, árja kamaszlányokat rabol el és végez ki brutálisan. Rituális gyilkosságokról lehet szó, vagy hidegvérrel kitervelt tettekről? Egy olyan világban, ahol nap nap után tűnnek el emberek a süllyesztőben, hősünknek nincs sok választása.
Philip Kerr sötét tónusú krimisorozata, a Berlin Noir második részében Bernie egy kegyetlen játék eszelős résztvevőiről rántja le a leplet. Mire az ördögi összefonódások szálain eljut a gonosztevők főhadiszállásáig, rá kell döbbennie: a tét nem pusztán a veszélyben forgó kamaszlányok élete.
Náci orvosok, szadista hatalmasságok, fanatizált gyerekek, narkomán szélhámosok és az SS belső körének spiritiszta szeánsza - a Sápadt gonosztevő vérfagyasztóan hiteles képet fest egy velejéig romlott korról.

"Nyers, brutális és lebilincselően hiteles." (Sunday Telegraph)

"A Berlin Noir-sorozat Raymond Chandler, a hard boiled műfaj koronázatlan királyának regényeit idézi - Kerr azonban a mestert is túlszárnyalja szellemességével és agyafúrt cselekményszövésével." (Evening Standard)

Philip Kerr több mint harminc regény, köztük a népszerű, immár tizenegy kötetes Bernie Günther-sorozat szerzője, amelynek egyik darabjával elnyerte a krimiknek kijáró legrangosabb nemzetközi díjat. Londonban él szintén író feleségével és három gyermekével.

"Poliza megtorpant. Emelni kezdte a kezét, mintha a fülét akarná befogni, amikor lövés dörrent. Ahogy megpördült, vér és csarnokvíz fröccsent ki a szeméből a golyó kimeneti nyílásán, jobban mondva a lyukból, ami a szeme helyén maradt. Megálltunk a holtteste fölött.
- Jesszusom, nagyon sajnálom, uram - sóhajtott Becker.
- Csak rá akartam ijeszteni. - Zavartan pillantott a pisztolyára, mint aki alig akarja elhinni, hogy emberölésre is alkalmas.
- Nézze, Becker, ha rá akar ijeszteni valakire, akkor a lábára célozzon, ne a frizuráját próbálja megigazítani vele, hacsaknem maga Buffalo Bill." (részlet a könyvből)
Ár: 2 520 Ft    
Megtakarítás: 630 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Nem rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

300 g

Méret:

140 x 200 x 0

Oldal:

304 oldal

Kötésmód:

ragasztott kartonált

ISBN:

6155609190

Kiadó:

Jaffa Kiadó

Kategória:

Krimi

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Berlin Noir: Sápadt gonosztevő

Eredeti ár:

3 150 Ft (megtakarítás: 630 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek