-20%
Amikor véget ér a kilencedik szimfónia, az örömittas közönség mindig ovációval reagál. Ez így volt 1824. május 7-én is, és ma sincs másképp. Ez a Beethoven által gondosan kifundált dramaturgiának az eredménye, amelynek egyik legfontosabb eleme a finálé rendkívül önkényes kezdete.
Az ember hallja, ahogy nőttön-nő a lelkesedés és amikor "az egész világ csókját" skandálják - már mondatok szinte nem is, csak szavak hangzanak el -, mindenkit magával ragad az összetartozás érzése és a földi boldogság, és mindenki lerázza magáról a félelem, a kényszer és a demagógia láncait. Ez a lelkileg megkínzott ember, akinek életében nem sok örömteli pillanat adatott meg, így tette ki a felkiáltójelet a magány felett aratott győzelmet hirdető filozófiai és zenei kiáltvány végére. Megrázóan tragikus, hogy még azt sem vette észre, milyen óriási sikert aratott vele.
Jan Caeyers karmester, zenetudós, és remek elbeszélő, aki Beethoven egy olyan életrajzát beszéli el nekünk, amely beavat az élettörténet titkaiba is.

Beethoven életrajza széles olvasóközönség számára tartogat kultúrtörténeti és zenetörténeti izgalmakat.
Ár: 3 992 Ft    
Megtakarítás: 998 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

840 g

Méret:

158 x 238 x 42

Oldal:

620 oldal

Kötésmód:

ragasztott kartonált

ISBN:

9632793139

Kategória:

Zene

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Beethoven

Eredeti ár:

4 990 Ft (megtakarítás: 998 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek