Párbeszéd a rock & rollról
-20%
A rock and roll nem csupán egy zenei műfaj, "nem egy tánc": maga az örök fiatalság. Alkotás és feloldódás, amit nem magányos farkasoknak találtak ki. Csapatmunka, melyben zenész és hallgatósága egyaránt részt vesz. "Mindeni itt van?" - kiáltja a sztár a színpadról, a tömeg pedig harsogva feleli: "Mindenki!"
Mert ahhoz, hogy egy dal megszülessen, hogy ezernyi torok visszhangozza az énekes mágikus szavait, valóban mindenkire szükség van.
Az Azok a régi csibészek a hazai pop és rock legendáinak arcképcsarnoka. Csatári Bence történész és Poós Zoltán író faggatja a popkultúra olyan ikonikus alakjait és nagyágyúit, mint Bródy János, Nagy Feró, Pataky Attila, Szörényi levente, Török Ádám, Zalatnay Sarolta és még sokan mások. Az interjúból kirajzolódik a magyarországi rock and roll első negyedszázadának éve Nógrádverőcétől Londonig. A megszólalók mesélnek és mesélnek - a "legvidámabb barakk" könnyűzenei szcénájáról, őrületes bulikról, rendőrpofonokról és persze a rock and roll iránti olthatatlan szerelemről...

Csatári Bence (1972) történész, újságíró. A Nemzeti Emlékezet Bizottsága Hivatalának tudományos kutatója. A Kádár-rendszer könnyűzenei politikájáról írt PhD-értekezését 2008-ban védte meg az ELTE-n. További két önálló kötete, valamint számos tanulmánya jelent meg zene- és médiatörténeti témákban, illetve több televízió vendége volt rocktörténeti szakértőként. Az ELTE-n és a Balassi Intézetben rendszeresen tart rocktörténeti szemináriumokat.

Poós Zoltán (1970) író. Hat verseskötete, három regénye és számos esszékötete jelent meg. Rovatvezetője volt a VOLT magazinnak, egyik alapítója az egykori WAN2 zenei szaklapnak. 1992 óta foglalkozik populáris kultúrával. 2002-ben Zelk Zoltán-díjat, 2012-ben Füst Milán-díjat kapott.
Ár: 2 520 Ft    
Megtakarítás: 630 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

430 g

Méret:

146 x 205 x 20

Oldal:

288 oldal

Kötésmód:

ragasztott kötött

ISBN:

6155609763

Kiadó:

Jaffa Kiadó

Kategória:

Szórakozás

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Azok a régi csibészek

Eredeti ár:

3 150 Ft (megtakarítás: 630 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek