(Az osztályidegen)
-20%
X-es osztályidegennek bélyegezték azokat az embereket, akiket származásuk, neveltetésük és politikai hovatartozásuk miatt a kommunista diktatúra ellenségnek kiáltott ki és életüket ellehetetlenítette.
A könyv korrajz, amely a történelmi viharokban hánykolódó gyermek természet iránti rajongását, felnőtté válásának tragikus és komikus mozzanatait mutatja be. Egy olyan földönfutóvá tett nemesi polihisztor családból származó ifjúnak az emberfeletti küzdelmét vázolja elénk, aki bár tudós vénát örökölt és a "rezsimre jellemzően" érettségi előtt írásba kapta: soha nem tanulhat tovább, mégis több diplomát szerzett.
Feltárul az olvasó előtt, hogy a nyomorúságos körülmények ellenére, a küzdelemre született fiatal miként maradt talpon a kommunista rendszer könyörtelen darálójában, miként volt képes Magyarország majd a világ egyik olyan kiemelkedő biomatematikusává válni, akinek számításait a NASA is alkalmazta az űrkutatásban, miként tudta kikerülni a hidegháború tudományos kiszolgáló gépezetének keletről és nyugatról érkező életveszélyes agitációit, hogyan hárította el a kémkedés súlyos vádját, hogy vészelt át ellene irányuló gyilkossági kísérletet, halálos légibaleseteket, s a felmenőiről reámaradt tartása, természetimádata és a sport hogyan segítette át minden nehézségen.
Az író mintaszerű, izgalmas élete egy különleges fricska a történelem felé, makacs kitartása, természet iránti tisztelete valamint szűnni nem tudó tudásvágya példát mutat napjaink emberének és a felnövekvő generációnak egyaránt.
Ár: 2 400 Ft    
Megtakarítás: 600 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

520 g

Méret:

169 x 237 x 18

Oldal:

240 oldal

Kötésmód:

cérnafűzött kötött

ISBN:

9638781161

Kiadó:

Opár Bt.

Kategória:

Történelem

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Az X-es

Eredeti ár:

3 000 Ft (megtakarítás: 600 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek