Esszék, beszélgetések, jegyzetek
-20%
A szerző, tucatnyi könyvvel a háta mögött, e négy fejezetre tagolt kötetével műfajt vált: ezúttal esszéiből, irodalom- és kultúrtörténeti tanulmányaiból, interjúiból és jegyzeteiből válogatott. Az idő festett orcái Bágyoni 25 évnyi írói-újságírói termésébe nyújt betekintést.
A kötet első része (Lyukasóráim) a tanár, majd a szerkesztő egy-egy családi vagy történelmi témára összpontosító írásait, zömmel kisesszéit tartalmazza.
A második részben (Hiányzó kézfogások) a szégyenletes 2004-es népszavazás keltette görcsöket próbálja oldani: olyan interjúkat válogatott ide, amelyek szellemi egységünket sugallják.
A harmadik rész (Az idő másik arca) képző- és irodalomtörténeti esszéket, tanulmányokat tartalmaz. A művészettörténeti vonatkozású tanulmányok a gödöllői preraffaelitáktól a Marosvásárhelyig, Tordáig terjedő magyar szecessziós építkezésről, festészetről, iparművészeti munkák világáról szólnak. Az irodalomhoz kapcsolódóak pedig a Nyugat körétől el egészen a Trianon után önmagát kereső erdélyi kultúráig.
A kötet utolsó fejezete (Betűvetés az idők forgatagában) egyetlen esszé, a kultúránkat meghatározó - és a mindenkori hivatalosság, mecenatúra figyelméből egyre inkább kisodródó - könyv és könyvkiadás. A jelenből kiinduló szerző (egyik könyvpályázata visszautasításáról van szó) azokat a kultúrtörténeti analógiákat ragadja meg, amelyek a betű, a könyv mérhetetlen fontosságáról, európaiságunkat meghatározó voltáról szólnak. És amelyek minden gondok ellenére az írók ÍRÁS-ba és KÖNYV-be vetett hitét, bizalmát erősítik.
Ár: 2 352 Ft    
Megtakarítás: 588 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

520 g

Méret:

148 x 203 x 22

Oldal:

424 oldal

Kötésmód:

ragasztott kartonált

ISBN:

9638784827

Kategória:

Irodalom

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Az idő festett orcái

Eredeti ár:

2 940 Ft (megtakarítás: 588 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek