-20%
Egy öntudatlan ember fekszik Bukarest külterületén. Senki sem ismeri a különös idegent, ezért aztán mindenféle híresztelések terjednek el. Bűnöző? Nemzetközileg körözött szélhámos? Vagy csak egyszerűen őrült? A különböző szereplők egymásba fonódó történeteiből végül nem is a titokzatos alakról tudunk meg többet, hanem a kötet igazi főszereplőjéről: a századforduló Bukarestjéről.
A regény ugyanis 1897 utolsó 13 napját beszéli el, és egy, minden szereplőt bemutató, drámai utolsó jelenettel zárul, ahol az óév búcsúztatásaképpen betekintést kapunk a szereplők jövőképébe - a mi jelenünkbe. Így gondolja ezt Dan Creu, alias Dan Kretzu, korunk újságírója is, aki rejtélyes módon csöppent vissza a múltba.
Ebbe a kivételes és elragadó korba kalauzolja az olvasót a regény - amely egyúttal Parvulescu első szépirodalmi munkája. És bár épp csak egy futó pillantást vethetünk erre a csaknem elfeledett világra, arra ennyi is elég, hogy felismerjük, mennyire más és mégis mennyire hasonló a miénkhez.

"Meghívtak, hogy kezdjem az 1998-as évet - nicsak, milyen butaságot írtam, és milyen furán néz ki! 1898, természetesen".
Ár: 2 560 Ft    
Megtakarítás: 640 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

350 g

Méret:

140 x 206 x 22

Oldal:

324 oldal

Kötésmód:

ragasztott kartonált védőborít

ISBN:

9632798417

Kategória:

Regény

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Az élet pénteken kezdődik

Eredeti ár:

3 200 Ft (megtakarítás: 640 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek