-20%
A Zrínyi Kiadó rendkívül szép kiállítású Nagy csaták című soro­zata a magyar történelem egy-egy háborús korszakának csatáin és ütközetein keresztül történelmünk egészét kívánja bemutatni. Veszprémy László műve méltó párja a korábban megjelentetett Az 1848-1849-es szabadságharc nagy csatái, a Nikápolytól Mohácsig, A Zrínyiek a magyar és a horvát históriában és a Hazánk dicsőségére című köteteknek. A könyv a hadiesemé­nyekre összpontosít, ugyanakkor tárgyalja a korszak tágabb politikai körülményeit is.

Az olvasó megismerheti a honfoglaló magyarság fegyverzetét, az Árpád- és Anjou-kor címereinek katonai alkalmazását, a várostromok technikáját. A pozsonyi, a merseburgi, az augsburgi és a Fischa menti csata, a zimonyi és a morvamezei ütközet mellett a kötet feltárja II. András keresztes hadjáratának részleteit, és bemutat egy sikeres Árpád-házi hadvezért, V. Istvánt. Nagy Lajos olasz és litván földre vezetett hadjára­taival, a �török" elleni harcaival több fejezet is foglalkozik, végezetül pedig a mariazelli hagyománnyal és a velencei-padovai magyar háborúkkal ismerkedhetünk meg.

A gyönyörű, festményekkel, színes miniatúrákkal, metszetek­kel gazdagon illusztrált mű minden könyvespolc díszévé válhat.
Ár: 3 600 Ft    
Megtakarítás: 900 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Nem rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

800 g

Méret:

196 x 251 x 16

Oldal:

208 oldal

Kötésmód:

cérnafűzött kötött

ISBN:

9633274620

Kategória:

Történelem

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Az Árpád- és Anjou-kor csatái, hadjáratai

Eredeti ár:

4 500 Ft (megtakarítás: 900 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek