-20%
1926-ban, Szent Ferenc halálának 700. évfordulóján fordította le Tormay Cécile a ferences tanítványok által összegyűjtött és Fioretti néven ismertté vált tanításait.
Az emberiség nagy tanítói az életükkel tanítottak. Szent Ferenc is az életével tanított. Mielőtt megtalálta önmagát, könnyelmű, gazdag, tetszetős és kényes ifjú ember volt, kora harcaiban tüsténkedett, kóborolt. Fényűzően ruházkodott, tékozolt, szerette a dalt és a bort.
Atyja hiába patvarkodott, anyja hiába imádkozott. A kalmárkodást megvetette. Hadakozott, fogságba esett, tivornyázott tovább. És aranyát szórva, hetvenkedőn parancsolgatva kiáltotta oda egy nemes lovagnak: nagy fejedelem lesz még belőlem!
És Pietro Bernardone tékozló, kevély és tivornyázó fiából a szegénységnek, az alázatosságnak, a tisztaságnak örök fejedelme lett. Kalandos élete véget ért. Útközben beteg lett. Háborúskodni nem ment többé víg cimboráival, és Spoleto völgyében, későbbi szent földjén, egy éjszakán titokzatos hang kérdezte tőle: Úr avagy a szolga?... Ekkor dőlt el lelkében, hogy Istent fogja szolgálni és nem az embert; az Urat és nem a szolgát.
Elhagyta a hadba menő kóbor lovagokat és visszatért Assisibe. Életszentsége és a Fioretti története ekkor kezdődött el. Cselekedetei, tanításai nyomán örökké virágba borulnak a lelkek virágai.
Ár: 2 000 Ft    
Megtakarítás: 500 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

260 g

Méret:

142 x 195 x 13

Oldal:

160 oldal

Kötésmód:

ragasztott kötött

ISBN:

9639735958

Kategória:

Vallás

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Assisi Szent Ferenc kis virágai

Eredeti ár:

2 500 Ft (megtakarítás: 500 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek