-0%
" Nagy, igaz sikerre számíthat Nyirő Józsefnek, a kiváló erdélyi írónak új könyve, amely szintén ehhez a műfajhoz tartozik. Memoárszerűen mondja el saját élményeit az író, aki pályája kezdetén pap volt. Ez a könyv úgy mondja el egy pap viharos, megrázó külső és belső élményeit, mint Remarque a katonáét, vagy Munthe az orvosét.
És mint ahogy Remarque sokkal több, mint egyszerűkatona, Munthe sokkal több, mint kitűnő orvos, úgy Nyirő József is sokkal több, mint egy fiatal pap, aki elvégezte a szemináriumot, plébános volt a nép között, végigkínlódta a háborút és az összeomlás szörnyű éveit, és végül is lelkiismereti és egyéb okokból letette a reverendát. Nyirő József sokkal több ennél: ragyogó író, igazi költő, akinek rengeteg a mondanivalója, és szuggesztív erővel mondja is el.
Egy nagy, növekvő lelki válság története az egész könyv, amelynek egyes részei nyers, keserű realitásukkal felejthetetlenek. Különösen megkapóak azok a fejezetek, amelyek a háborús élményekről szólnak. A pap és az igaz ember lelkiismerete lázadozik itt a háború ellen, mint ahogy más helyeken a szociális igazságtalanságok elleni tiltakozásra kényszeríti ez a lelkiismeretét. Őszinték és izgalmasak ezek a vallomások, amelyeken keresztül meglátjuk egy kor keresztmetszetét. "
Az Est, 1931. december 24.
Bálint György

Az Arénába űzve az lsten igájában mellett 14 családi történetet és önéletrajzi vallomást tartalmaz. (18/6)
Ár: 2 400 Ft    
Megtakarítás: 0 Ft, azaz 0 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

580 g

Méret:

124 X 183

Oldal:

528 oldal

Kötésmód:

CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS

ISBN:

9789636620509

Kategória:

Irodalom

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Arénába űzve

Eredeti ár:

2 400 Ft (megtakarítás: 0 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek