-20%
A szerző -aki maga is forgatókönyvíró- a film szereplőivel és alkotóival készült interjúk, Hitchcock magánjellegű feljegyezési felhasználásával mutatja be a Psycho elkészítésének hátterét és folyamatát. Megismerhetjük annak a sorozatgyilkosnak a bűneit, aki R. Blochot az eredeti regény megírására ösztönözte, bepillantást nyerhetünk a rendező munkamódszerébe, a történet adaptálásba és a film előkészítési munkálataiba, a szerepek kiosztásába, magába a forgatásba és az utómunkálatokba. Megtudhatjuk, milyen problémákat kellett Hitchcocknak leküzdenie ahhoz, hogy elkészüljön a Psycho, és kiderül, a rendező hogyan és miért hagyott ki a végleges változatból bizonyos, már leforgatott részeket. Rebello külön figyelmet szentel a híres zuhanyzós gyilkossági jelenetnek és a filmzenének, és végigvezeti az olvasót egy valódi, kultikusnak számító Hitchcock-film elkészítésének folyamatán.

A film sikere annak idején mindenkit meglepett. Mindenkit, kivéve Hitchcockot. Azt ő sem tudta, a cenzorok hogyan fognak reagálni, abban viszont biztos volt, hogy a Psycho rátalál a saját közönségére. Igaza volt: a nézők mindmáig Hitchcock és a műfaj legjobb alkotásai közé sorolják a filmet.

A legendás rendező nyomdokaiban haladva majdnem biztosak lehetünk, hogy a könyv alapján, Sir Anthony Hopkins és Helen Mirren főszereplésével készült Hitchcock című filmet a Psycho és a horrorfilmek ősatyjának rajongói egyaránt kedvelni fogják.
Ár: 2 399 Ft    
Megtakarítás: 600 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

240 g

Méret:

115 x 180 x 27

Oldal:

416 oldal

Kötésmód:

ragasztott kartonált

ISBN:

9636354442

Kategória:

Művészetek

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Alfred Hitchcock - Így készült a Psycho

Eredeti ár:

2 999 Ft (megtakarítás: 600 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek