-20%
A tegnap világa a nagy memoárirodalomnak is kitűnő darabja, épp ezért aki hiteles tanút akar megszólaltatni például az 1914 előtti Bécs életének, hangulatának, társadalmának a jellemzéséhez, az feltétlenül idézi Zweiget is - így Brigitte Hamann, amikor Hitler korai éveinek helyszínét mutatja be.

Zweig két évtizeddel később épp a náci diktátor elől, a már fenyegetett Salzburgból menekülve, európai, észak- és dél-amerikai bolyongásainak éveiben szánta rá magát, hogy számot vessen az életével, s megírja, mi mindent tapasztalt, milyen híres alkotótársakkal találkozott az európai kultúra központjaiban.

A tegnap világa tehát korrajz és kultúrtörténet, minden egyes fejezete önmagában is megálló, remek esszé. A Rilkéről, Rodinről, Rolland-ról, Mahlerről és a többiekről írt portrék, a Párizsról, Londonról, a XX. század eleji New Yorkról feljegyzett benyomások összefüggő, egységes kompozícióvá szerveződnek a művelt, érzékeny író visszaemlékezései során. Az utolsó kép: második házasságának megkötése egy angol anyakönyvvezető előtt. Ekkor érkezik a hír: a németek lerohanták Lengyelországot. Nem véletlen, hogy Zweig ezzel a baljós jelenettel zárja önéletrajzát: számára itt zárult le az értelmes alkotás időszaka.
Ár: 2 560 Ft    
Megtakarítás: 640 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

580 g

Méret:

128 x 187 x 34

Oldal:

552 oldal

Kötésmód:

cérnafűzött kötött, védőborító

ISBN:

9630781751

Kategória:

Életrajz

Sorozat:

-

Eredeti cím:

A tegnap világa

Eredeti ár:

3 200 Ft (megtakarítás: 640 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek