-20%
Stendhal - egy bizonyos Henri Beyle (1783-1842) számtalan álnevének, szignójának csupán az egyike. Mintha maga a szerző, korának éles tekintetű megfigyelője épp e kor elől folyamatosan a művészetek, művek, emlékké lett utazások világába bújt volna el. Katonaként csataterek helyett az operaházak karzataira, hivatalnokként irodák helyett az ásatásokra. A napóleoni hódításoknál pedig ezerszer jobban foglalkoztatták az érzelmek ostromai.
Senki sem akad a világirodalomban, aki annyit tudna a szerelem természetrajzáról, mint ő. Senki, aki oly módszeresen és magával ragadóan térképezte volna föl az intim szenvedélyeket s egyúttal Európa udvarlási szokásait. A nő a kor férfitársadalmának képzeteiben hol zsarnok, hol zsákmány, és Stendhal épp ebben az ellentmondásos képben szembesíti egymással a boldogtalan szerelmek szépségét a beteljesülő hódítások olcsóságával, s ebből vezeti le az elsők egyikeként a női egyenjogúság szükségességét.

A szerelemről először 1822-ben jelent meg, de további jelentős fejezetei csak a hagyatékból kerültek elő. Sok más remek kéziratával együtt rejtőzni kényszerültek, akárcsak álneves szerzőjük.
Ár: 2 792 Ft    
Megtakarítás: 698 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

690 g

Méret:

150 x 196 x 33

Oldal:

452 oldal

Kötésmód:

cérnafűzött kötött, védőborító

ISBN:

6155261466

Kategória:

Regény

Sorozat:

-

Eredeti cím:

A szerelemről

Eredeti ár:

3 490 Ft (megtakarítás: 698 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek