Személyes bejárás történelmi kitérőkkel
-20%
"Színházsor", Opera,Operett, Zeneakadémia, vigalmi negyed, szórakoztató zóna, pesti vicc, kabaré... Világörökség... Ez volt a most ismét feléledt pesti Broadway, illetve ahogyan a pesti népnyelv és a szerző is szívesen említi: "a Bródvéj". Az eredetileg "pesti Montmartre"-nak elképzelt negyed végül azzá alakult, amivé lennie kellett. Surányi j András sajátos, fanyar humorral, a lokálpatrióta szubjektivitásával eleveníti fel a "boldog békeidők", az orfeumok, a magyar kabarék világát, a kávéházak és mulatók metamorfózisát, ahol színházak keletkezése közepett tűntek fel és tűntek el Ernst Lajos, a "kis" Rott, Gustav Mahler, Nagy Endre, Medgyaszay Vilma, Fedák Sári, Ybl Miklós, vagy Carola Cecília és Hölgyzászlóalja, meg a híres Miss Arizona.
A kötet bemutatja a múltat s a jelent a szerző briliáns fotóival, illetve eredeti dokumentumokkal, gyűjtők féltve őrzött számolócéduláival, autogrammos fotóival, újságkivágásaival, plakátjaival illusztrálva.
A Terézváros történelmébe oltott Bródvéj-sztorin a Zimmerer&Co; AG kortalan és elpusztíthatatlan alapítói, a kerület őslakosai kísérik végig az olvasót.
Ár: 2 800 Ft    
Megtakarítás: 700 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Nem rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

540 g

Méret:

212 x 166 x 16

Oldal:

192 oldal

Kötésmód:

cérnafűzött kötött

ISBN:

9639680395

Sorozat:

-

Eredeti cím:

A Pesti Broadway - Bródvéj

Eredeti ár:

3 500 Ft (megtakarítás: 700 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek