Elbeszélések
-20%
Hat elbeszélés - hat remekmű: a lengyel származású angol író kisprózája is azt bizonyítja, hogy Conrad a világirodalom egyik legnagyszerűbb mesélője volt.

Az "Emlékképek"-ben hol fanyar iróniával, hol váratlan líraisággal meséli el saját életét: ahogy lengyelként orosz állampolgárból brit állampolgár lett, majd brit tengerészből angol író. "A lagúná"-ban a romantikus leányszöktetés váratlanul a maláj Arsat életének legtragikusabb pillanatába torkollik, amikor választania kell szeretett fivére és szerelme között. "Az anarchista" egy párizsi munkás kalandos és tragikus története, aki véletlenül válik anarchistává, és sorsa azt példázza, hogy bármilyen apróság az ember vesztét okozhatja. "A besúgó" a politikai és szerelmi fanatizmus konfliktusát villantja fel egy lélektanilag sejtelmesen mély, izzóan tömör novellában. "A párbaj" Napóleon hadseregének két lovassági tisztjéről szóló kisregény, akiknek különös, sok menetben vívott párbaja végigkíséri a napóleoni háborúkat. A "Roman herceg" Conrad egyetlen olyan műve, melyben eredeti hazájáról, annak történelméről ír, s hőse egy lenyűgözően bátor, önzetlen lengyel nemes, akit a szabadságharc leverése után Szibériába száműznek. A "Nevetős Anne" egy -igazán jó emberről- mesél, aki mégsem lehet boldog, mert lelkét örökre megkeseríti életének nagy kudarca, amikor nem tudta megmenteni egy nő életét.

S bármiről ír Conrad, bármilyen izgalmas, hátborzongató, felkavaró, sejtelmes történetet mesél el, nagy témái mindig ugyanazok: az emberi élet végzetszerű elrendeltsége, a tenger iránti rajongás, a természet könyörtelen közönye, a bűn és bűnhődés aránytalansága ezen a földön, ahol minden szomorú tekintet mögött tragikus botlások rejtőznek.

Ár: 2 800 Ft    
Megtakarítás: 700 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

* g

Méret:

129 x 205 x 28

Oldal:

452 oldal

Kötésmód:

cérnafűzött kötött, védőborító

ISBN:

9630789127

Kategória:

Irodalom

Sorozat:

-

Eredeti cím:

A párbaj

Eredeti ár:

3 500 Ft (megtakarítás: 700 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek