-20%
"...tökéletes példány lett volna (szőke haj, világos bőr, tiszta szem), kivéve a magasságát. Láthatóan nagyon kicsi volt a korához képest, de keze, lába normális méretű ahhoz, hogy törpének lehessen mondani, és túlságosan nagy, semhogy be lehessen sorolni a liliputiak kategóriájába. A kislány, aki egyre gyorsabban ugrált ott a parkolóban, olyan emberpéldány volt, amely tökéletesen illeszkedett egyik kedvenc kutatási területéhez: a törpeség, mint az abnormalitás mintaszerű megjelenési formája.
A kislánynak sikerült árja génekhez jutni, de nem olyan mértékben, hogy elveszítse állatias vonásait. Az ilyen laboratóriumi patkányok izgatták a legjobban..."

Josef Mengele a háború után Argentínába szökik, de a bőréből nem tud kibújni: megszállottan érdeklődik az emberek génállománya és külseje között megfigyelhető összefüggés iránt. Bujkálásának feszültséggel teli krónikájához festői hátteret szolgáltat Patagónia, a sivatagos táj és nem utolsósorban az indiánok és fehérek együttélésének véres története.

"Ötven pár láb és kéz, ötven fej és ötven törzs várta őket, amikor beléptek a fő üzemhelyiségbe. José előírta a tulajdonosnak, hogy olyan importált porcelánt vásároljon, amilyet még sohasem használtak semmilyen játék előállításához Argentínában. Az eredmény szembeszökő volt: a babák bőre simának és egészségesnek látszott, a színek ragyogtak, s a finom részleteket (a bőr redőit, a körmöket, a fülcimpákat, az ajkakat, a születési ráncokat és a mellbimbókat) is meg lehetett formálni. A hosszú asztalon heverő alkatrészek elképesztően élethűek voltak."

Lucía Puenzo (sz. 1976) argentin író és filmrendező. 2000-ben mutatták be első filmjét, első regénye 2004-ben jelent meg. A német doktor az ötödik regénye, németre, franciára és oroszra is lefordították. XXY című filmje díjak sorát nyerte el 2007-ben. Puenzo szívesen ír regényt és készít filmet ugyanabból a témából, például a Halcsecsemő című filmet is saját regényéből rendezte.
A könyv, amelyet az olvasó kezében tart, eredetileg 2011-ben jelent meg. Ez Puenzo első kötete, amely most magyarul is napvilágot lát.
Ár: 2 392 Ft    
Megtakarítás: 598 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Nem rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

240 g

Méret:

124 x 200 x 18

Oldal:

224 oldal

Kötésmód:

ragasztott kartonált

ISBN:

9630796941

Kategória:

Irodalom

Sorozat:

-

Eredeti cím:

A német doktor

Eredeti ár:

2 990 Ft (megtakarítás: 598 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek